Дева

Девата по пътя на самоусъвършенстването…

Девите са хора на комуникацията и обичат информацията. Това ги кара да анализират всичко, да се съмняват, да обсъждат и така да стигнат до истината. А това не се постига без изследвания и опити на хората около тях, на заобикалящата ги среда, на самите себе си. Затова и девиза на Девите е „Аз опитвам”.

Девите са летен знак, но в тях именно лятото свършва. Затова понякога и темпераментът на Девите е меланхоличен. Като цяло Девите са хора, които обичат реда, трудолюбиви са и са отговорни. Също така понякога прекалено много ценят чистотата – както вътрешната, така и външната. Девите като цяло не харесват пълни хора и много не харесват себе си, когато самите те са пълни.

Това може би се дължи на факта, че със знака на Девата се свързват и всички диети и хранителни режими в астрологията.

Знакът Дева се свързва и с служенето. Но това не е служене тип робство, а по-скоро служене тип помощ и възможност да научиш нещо ново, да се обогатиш. Девите са услужливи хора и ако поискаш нещо от тях обикновено откликват радушно да ти помогнат, но трябва да знаете, че те ще си поискат услугата в един момент.

Ако се отнесете несериозно към един човек Дева, пренебрегнете го и по някакъв начин го засегнете, то тогава ще видите и лошото лице на този астрологичен знак, което е много критично, дори на моменти цинично. Девите могат да ви пометат с говоренето си, да ви направят наистина безпомощни пред словесния поток, който ще се излее върху вас. Вие ще сте много учудени как един човек може да е толкова умен и така лесно да импровизира. Истината е, че те не импровизират – всичко е подготвено предварително и много мислено. Девите са организирани хора и знаят как се правят тези неща.

Освен това Девите са практични хора и харесват такива хора. Затова връзките им със знаците Телец и Козирог, дори и да не са изградени на несравними емоции, са много удобни и полезни и девите се чувстват добре с тях.

Една голяма слабост на всички хора дева са представителите на знака Близнаци. Тъй като и двата знака имат една и съща планета управител –Меркурий, има известно сходство между тези два знака, което предизвиква и взаимната им симпатия. При едно продължително съжителство тези два знака обаче могат да си създадат много големи проблеми, просто защото дори и да имат нещо сходно, те много се различават.

Трудни партньори за девите са представителите на знаците Овен и Водолей. Може би тези два знака представляват всичко, което не са девите и не искат да бъдат. Дори и да има някаква тръпка и да се постигне някакво разбирателство, то лесно може след това да бъде разрушено, а обидата и неразбирането големи.

Девите се свързват с цвета синьо, а ароматите, които им подхождат най-много са типично земни и естествени като този на кедър или на лимон.

В медицинската астрология знакът Дева отговарят за червата и за черния дроб, затова тези органи могат да са по-уязвими при представителите на този знак. Особено трябва да се внимава, ако говорим за алкохол или по-точно – за много алкохол.

Повече информация за този знак можете да намерите в книгата
"Пътят на душата през зодиака"

Хули Терапия

"Аз вярвам, че истинското лечение се случва, когато на човек му се позволи сам да се излекува и е просто подкрепен в този процес. С тази цел са измислени и енергийните медитации."

© 2023 Xyli Leonis | Bulgaria

Developed by Liatto