Козирог

Козирог – между зрелостта и емоциите

Стигнахме и до най-зрелия знак в зодиака – този на Козирога. Тъй като козирога има много натрупано познание както е емоционален, така и в житейски план, като всичко това си го носи по рождение, девизът на този знак е „аз мога”. И това наистина е така – няма нещо, което един козирог да реши и то да не стане. Козирогът може всичко.

Това, което силно го демотивира е посредствеността и половинчатите работи. Козирога знае как се правят нещата и носи тази представа дълбоко в себе си, дори никой да не го е учил.

Когато се захване с нещо полага всички усилия то да се реализира и много го дразни факта, когато хората около него не са така отдадени и мотивирани като него.

Всичко това свързва козирога с понятия като отговорност, дълг, отдаденост, амбиция, социален успех. Именно последното е най-големият мотив за действие на представителите на този знак. За козирозите социалният успех е много по-лесно постижим, отколкото за представителите на другите знаци. Над 90% от този социален успех при козирога се дължат на неговата организираност и чувство за отговорност.

Това е зодията, при която не можем да кажем кои професии са по-удачни и кои не са, просто защото за един козирог няма бариери и няма „ не мога”. Това се дължи от една страна на желанието им за успех, което калява характера им, от друга страна се дължи на целеустремеността им. Козирозите са като багер – дори и да прекара 10 години пред една планина, той ще си работи всеки ден и накрая ще я срине. Не е важно времето, а е важна целта.

Освен това козирозите са всестранно развити личности. Толкова са добри в професии като архитекти, лекари, строители, учители, предприемачи, колкото и в професии като танцьори, певци, писатели, журналисти. Във всяка една работа, която предлага социална изява и възможност да бъдеш забелязан и оценен, има козирози. За козирозите е трудно да работят зад сцената, там където няма хора, където няма цели, където всичко е монотонно.

Козирозите са крайни хора, които често виждат света в черно- бяло. Това се отразява и на характера им, който често е меланхоличен. Също така и цветът, който ги характеризира е черният.

В положителен аспект козирозите могат да бъдат определени като самостоятелни, решителни и отговорни хора. В повечето случай представителите на този знак – както мъжете, така и жените – знаят да живеят „както трябва”, като това се отнася до външния им вид, поведението, маниерите, т.н.

Сами по себе си козирозите не са конфликтни хора и не обичат да влизат в излишни пререкания. Те са много чувствителни към отрицателната енергия и тя много ги натоварва, независимо че те са устойчиви и няма да си го признаят или дори няма да си дадат сметка, докато металното и здравословното им състояние не поискат да се вземат мерки.

Повече информация за този знак можете да намерите в книгата
"Пътят на душата през зодиака"

Хули Терапия

"Аз вярвам, че истинското лечение се случва, когато на човек му се позволи сам да се излекува и е просто подкрепен в този процес. С тази цел са измислени и енергийните медитации."

© 2023 Xyli Leonis | Bulgaria

Developed by Liatto