Лъв

Лъва или там където Слънцето блести най-силно…

 

Стигнахме и до царя на животните. Пазихме до за края, защото именно в този знак можем да открием по малко от всички останали знаци. Това е най-силният знак в астрологията. Затова и Лъвът се свързва най-вече със сила – тази не егото, на изразяването, на представянето на себе си.

Лъвовете са много харизматични хора, като едни от най-големите звезди в света са представители на тази зодия. Това са Мадона, Антонио Бандерас, Сандра Бълок, Дъстин Хофман, Дженифър Лопес.

Може би забелязахте от примерите, че всеки един от тях се стреми към публична изява и блясък. Това е самата истина. Лъвът сам по себе си е артист, а неговият артистизъм може да се разгърне в много посоки. Най-често Лъвовете стават актьори, често пробват и в музикалната кариера, но там успехите им не са така блестящи както в театъра или в киното.

Вече разбрахме, че Лъвовете обичат да са център на вниманието. Това, което обаче може би не знаем, е че те полагат много усилия, за да привлекат вниманието върху себе си. Обикновено представителите на знака са добре възпитани, добре облечени, симпатични, предразполагат другите хора. Лъвът много обича компанията на другите, а ако може да бъде в центъра на вниманието, ще бъде чудесно. Обикновено номерата му минават винаги при Близнаците, Стрелците и Водолеите, но при Козирозите и Скорпионите обикновено удря на камък и затова тези два знака не го интересуват прекалено много.

Девизът на Лъва е „Аз искам” и той се стреми да постигне това, което иска. А Лъвът винаги иска най-доброто – най-добрата компания, най-добрата храна, най-добрия партньор. Това на моменти го прави грандоман, а ако не се спре в правилния момент, може и леко да стане за смях.

Лъвовете мразят да стават за смях и полагат много усилия това никога да не се случва. Освен това мразят да ги свързват с лоши неща – компании, мнения, оценки. Лъвът е силно фокусиран в личния си имидж и не обича да го опетнява.

Лъвът се свързва с най-горещия период от годината – средата на лятото. Затова и представителите на този знак са много горещи хора, които кипят в своите емоции. Ако един Лъв ви е близък ще видите и усетите неговите емоции много ясно – те ще ви заливат, но и ще ви дават енергия и ще ви топлят.

Лъвът не е сложен знак.Дори е максимално опростен знак и то що се отнася до щастие и хармония. Има ли ги тези две неща, то живота на Лъва е прекрасен. Често обаче Лъвовете полагат много усилия да гарантират тези две неща както на себе си, така и на близките си.

Тъй като Лъвът е ярък знак, той се свързва и с цветовете жълто и оранжево, като последният сам по себе си е знак на мъдростта.

Денят на Лъва е последният от седмицата – Неделя. Това е ден за релакс, за любов и за занимание с любимите неща. Енергията на този ден е много силна и в някои краища на света, именно това е първият ден на седмицата.

Ароматите, с които се свързва този знак са много забележителни. От една страна това е гамата аромати, която се свързва с тропика, от друга страна с гората. Освен това, ако към всичко това се прибави и малко амбра, то ароматът ще стане наистина много лъвски.

Лъвовете като цяло обичат хубавите и красиви бижута, а най-типичните представители на знака са просто влюбени в златото и то често много им отива, защото знаят как да го носят.

Тъй като Лъвовете са много горещи в емоционално отношение хора и приемат всичко присърце, то именно сърцето е органът, който най-често страда при тях.

Повече информация за този знак можете да намерите в книгата
"Пътят на душата през зодиака"

Хули Терапия

"Аз вярвам, че истинското лечение се случва, когато на човек му се позволи сам да се излекува и е просто подкрепен в този процес. С тази цел са измислени и енергийните медитации."

© 2023 Xyli Leonis | Bulgaria

Developed by Liatto