Овен

И тогава всичко започна… с Овена!

 

Всичко започва с овена! Овен е първата стъпка на всичко, именно в този знак се ражда „аз-а” и по тази причина девизът му е „Аз съм”. Може би овните могат това най-добре- да бъдат себе си и им е много трудно, когато им се налага да бъдат някои друг. Поради тази причина те често са много директни, откровени и свободно изразяват мнението си, дори без да си дават сметка дали няма да наранят някого, защото те са убедени, че истината няма защо да се крие, дори тя да е болезнена.

Трудно един овен би проумял чуждата гледна точка, а дори и за се опита да направи това, той просто ще я отхвърли като не-своя. Затова дори и да е тежка истината за някои, то за овена не е. Това е точно така. За разлика от други знаци – овенът е откровен и в двете посоки. Той не обича критика, но ако тя е аргументирана и към нея са дадени примери, то той ще се съгласи с вас. Това не означава, че овенът може да се промени и да направи това, което искате от него, но определено по един справедлив начин, че ви каже, че сте прави.Тази убеденост в себе си помага много на овените първо в социален план, защото ги прави добри шефове, а след това и в личен план, защото овенът е добър партньор за по-слабите астрологични знаци.

Тъй като овенът е втория по сила знак в зодиака, това автоматично прави останалите 10 по-слаби от него.  Овенът като че ли най-добре се разбира с представителите на знака Стрелец. Има голямо привличане със знака Лъв, но там отношенията са по-сложни поради особеностите на лъвския характер.

Най-добрите партньорства на овена обаче може би са със знаците, които имат слабо изразено его и лесно се поддават на чара на овена, като и му позволяват да доминира. Това са знаците Риби и Везни.

Най-трудните партньорски отношения на овена са с представителите на Девата и Скорпиона. Тук дори да има първоначално привличане, често дължащо се само на физически данни, след това при едно опознаване, се разбира, че хармония може да бъде постигната много трудно и то на базата на големи компромиси, които трябва да бъдат направени от партньора на овена.

Овните са чаровни хора, които умеят да се представят добре, да привличат вниманието върху себе си и да карат другите да се подчиняват на обаятелността им.  Може би затова с този знак се свързва цветът червено, който символизира страст, пламенност, но и агресия.

Те се свързват с активността и действието, а денят, който управляват от седмицата е вторник. Именно това е най-активния ден от седмицата, който предполага добър старт на всяко едно ново начинание.

Овенът е най-мъжкият знак от зодиака и мъжете се чувстват по-добре, когато са родени с този зодиакален знак. Дори ароматите, с които се свързва са тези, които най-често се използват като основните нотки за типично мъжките парфюми – мускус и лавандула.

Що се отнася до работата – то един овен трябва да може да се изявява, да може да доказва себе си, да има някаква конкурента среда, но и да има мотивация, някакъв  трепет по отношения на работния процес.

Монотонна работа, в която няма тръпка, не може да привлече вниманието на един овен, а ако му се наложи все пак да я работи, то той може да стане много мрачен и раздразнителен.

По отношение на здравето овните са добре и заздварителите процеси в организма им сякаш са по-бързи в сравнение другите хора. Това твърдение обаче може да се обори, просто защото не е ясно дали наистина е така или просто овните не се оплакват, защото винаги се държат мъжки и то като войници на бойното поле.

Разбира се, храната, която най-много пасва на този знак е тази ,която се ражда и в сезона му – пролетта. Това са типично пролетни храни като магданоз, целина, моркови, коприва, спанак, т.н.

Повече информация за този знак можете да намерите в книгата
"Пътят на душата през зодиака"

Хули Терапия

"Аз вярвам, че истинското лечение се случва, когато на човек му се позволи сам да се излекува и е просто подкрепен в този процес. С тази цел са измислени и енергийните медитации."

© 2023 Xyli Leonis | Bulgaria

Developed by Liatto