Рак

Рак или накъде отиваш като вървиш назад…

Стигнахме и до най-топлия знак в хороскопа – този на Рака. Това е знакът, който се свързва с най-горещия период от лятото. Именно оттук идва и емоционалната топлина, с която се свързват Раците. От друга страна Ракът се управлява от Луната, която е символ на майчинството, на грижата и силните емоции. Точно с това се свързва и истинската природа на Рака.
Рак е най-женският знак в хороскопа. С него е свързана първичната женственост в най-красивия й вариант – този на майка. Това е майката, която дава живот, която умее да се грижи, умее да създава уют и топлота.

Обикновено Раците знаят как да изградят дом около себе си и да накарат другите да се чувстват обгрижени, обичани и важна част от този дом.

Може би поради тази причина жените от този знак се чувстват по-добре в тази зодия, защото енергията на Рака ги прави още повече жени. За мъжете от този знак не е така лесно, защото те имат същите качества като жените, но едновременно с това трябва да ги приложат на базата на мъжката си същност, като това не винаги е лесно.

Ракът също е знак, който се свързва със секса и ако при Скорпиона сексът е начин да доминира и да изразходва отрицателнатяа си енергия, то при Рака сексът е акт на взаимност и отдаване. Обикновено представителите на този знак са особено привлекателни, много съблазнителни и подчертано сексапилни. За да не е прекалено лесно, на раците им е дадено и чувството да се опасяват винаги  за всичко и затова сексът е чудесен, ако се стигне до него, но преди да се стигне до секс, трябва да сте внимателни да не уплашите рака, защото ако го направите, то той веднага ще намери най-дълбоките води, където да се скрие.

Забързаното,агресивно и първично ежедневие не винаги е лесно за Раците – нито за жените, нито за мъжете, но пък те се опитват да намерят мястото си е материалния свят. Ракът е знак, който трудно се адаптира в света на кариеризма. Това се дължи на факта, че всички раци са подчертано емоционано хора от една страна, а от друга страна са слабо конкурентни. Една динамична кариеристична среда ги кара да не бъдат себе си – тогава те са студени и последователни, но за сметка на това губят основното си качество – да излъчват доброта и грижа и това често води до лоши взаимоотношения в личен план и липса на щастие в семейството, а често и до липса на семейство.

Ракът е знак, които се свързва с парите. Представителите му знаят колко важни са парите за стабилността ( основното качество, което търси един Рак), затова полагат много добри усилия да изкарат пари, да ги спестят и да ги инвестират в семейството по начин, който те смятат за правилен.

В социален план Ракът не е в свой води и може да изразява себе си трудно или неправилно. Ако съдите един Рак по това как се държи в работата и с колегите, то ще си изградите много невярна представа за него. За да го опознаете истински, трябва да видите поведението му в личния му живот – там той е силен. Дори в сферата на семейството Ракът може да бъде лидер, дори на момент деспот по отношение на членовете на семейството и най-вече децата.

Раците по принцип са родени да бъдат добри хора и като цяло са такива. Ако видите лош Рак, то трябва да знаете, че е минал през тежка семейна драма, от която не може да се възстанови. За един рак родителите и особено майката са много важни, като фиксацията в родителите може да е прекалена и то до много късна възраст, а често и никога не може да бъде преодоляна.

Качеството на Рака да запазва чувството на привързаност към родителите и активно да изживява детството си, дори на зрели години, предполага и най-трудната черта на един Рак – способността му да се сърди много дълбоко, много мрачно и дори да иска, да не може да прости и да забрави емоционалната болка.

5 неща, които трябва да знаем за Раците:

Раците са първично добронамерени и готови да се притекат на помощ.
Раците никога не забравят обидата, дори и след време емоцията да отшуми и те да мислят, че са простиили.
Раците имат огромна нужда от ред и дисциплина, които те трудно постигат, поради емоционалната си природа.
Добрите отношения с майката са най-важното нещо в живота на един Рак – отсъстват ли – то ракът чувства огромна празнина в себе си.
Раците са чудесни родители, но трудни колеги, просто защото сферата на дома им е по-близка и по-присъща.

Повече информация за този знак можете да намерите в книгата
"Пътят на душата през зодиака"

Хули Терапия

"Аз вярвам, че истинското лечение се случва, когато на човек му се позволи сам да се излекува и е просто подкрепен в този процес. С тази цел са измислени и енергийните медитации."

© 2023 Xyli Leonis | Bulgaria

Developed by Liatto