Стрелец

Стрелец – между мъдростта и безрасъдството

Знакът на оптимизма и на разширението може да ни предложи основно интересни моменти. Никога не се скучае с тези хора. Девизът им е :”Аз разбирам” – те реално са способни да разберат всичко, имат някакво познание за всичко, с което са се сблъсквали в живота, а от вас като техни събеседници се изисква просто да ви е интересно и да ги слушате в захлас.

Стрелците обичат вниманието и се стремят активно към него – било то чрез поведение, външен вид, начин на говорене, т.н. Те умеят да привличат вниманието, дори и това да става насила на моменти.

Когато са добри Стрелците, то те са много добри. Могат да бъдат ентусиазирани, добродушни, ведри и приятелски настроени.

Често като споделиш проблема си със Стрелец, той ти дава такава положителна гледна точка над ситуацията, че се чудиш дали наистина имаш проблем или просто си си въобразявал.

Стрелците дават чудесни съвети на другите относно проблемите им, но и те имат нужда от съвет що се отнася до личните им проблеми, защото върху себе си не винаги могат да приложат собствения си оптимизъм – той сякаш е за другите. А често на стрелците им се налага да се справят и със собствените си негативни черти като прекален драматизъм, преувеличаване, нетактичност, непохватност, прибързаност. В такива моменти Стрелците имат нужда от верен приятел, който е и авторитет за тях и може да ги посъветва и разбере.

В този ред на мисли трябва да се отбележи и факта, че комуникацията със Стрелеца не винаги е лесна, защото обикновено той всичко знае и трудно може да се спори с него. Освен това неговата силна страна в една комуникация е ентусиазма му, а не логиката. Затова, за да може да спорите със Стрелците трябва да сте много подготвени или по някакъв начин да имате авторитетна роля в техния живот.

Най-често такава роля имат Лъвовете и Овните в живота на един Стрелец – връзките между тези знаци са добри и успешни. Стрелците намират добър партньори и е лицето на Близнаците и Водолеите, но много трудни връзки имат с представителите на знаците Рак, Телец и Риби. Известна симпатия има и с Девите, но тя не винаги е стабилна и трябва да се правят много компромиси, за да се постигне хармония.

Що се отнася до работата, то Стрелците много добре се справят в професиите, в които се изисква комуникация или работа с чужбина или с чужд език, може дори и комбинация от всичко това. Затова от стрелците често стават добри преподаватели, адвокати, рекламни агенти, но може би професията, която най-много ги описва и им приляга е екскурзовод.

Стрелците са активен и подвижен знак, но често им се случва да прекаляват с всичко в живота си. Ако това прекаляване е свързано с храната и лежането, то може да се появят сериозни здравословни проблеми. Затова един стрелец не трябва да се ограничава от движение и не трябва да прекарва прекалено много време на затворено – това би му се отразило негативно на емоционалното и физическо състояние.

Цветът, който подхожда на този знак, е синьото. Това е и цветът, който би хармонизирал енергията на един Стрелец, ако присъства в облеклото му.

Ароматите, с който се свързва Стрелеца са тези, които съдържат в себе си нотки на теменужка и лавандула.

Повече информация за този знак можете да намерите в книгата
"Пътят на душата през зодиака"

Хули Терапия

"Аз вярвам, че истинското лечение се случва, когато на човек му се позволи сам да се излекува и е просто подкрепен в този процес. С тази цел са измислени и енергийните медитации."

© 2023 Xyli Leonis | Bulgaria

Developed by Liatto