Приключи и поредното обръщане на ретроградна планета през тази година. Но тъй като това е една интересна година няма да е последното. Меркурий ще бъде ретрограден още един път през тази година през ноември.

От сряда (08.08) Меркурий отново е директен т.е информационното напрежение престава. Ретроградните периоди обаче се отнасят не само до объркване и забавне, но и до кармичните ни задачи в този живот.

Обикновно през периодите, в които има ретроградна планета, се случват много неща, които са се бавили по една или друга причина, получаваме дълго чакана информация, срещаме хора, които трябва да срещнем – с други думи не можем да избягаме от съдбата си. Затова ретроградните периоди сочат също така, че нещо трябва да приключи, трябва да получи завършек.

Разбира се, когато говорим за Меркурий трябва да знаем, че каквито и проблеми да сме имали с техниката и дори всички уреди у дома да са се държали все едно са живи и имат собствено мнение, това не значи, че става въпрос за повреда, просто изчакайте и ще видите, че сега всичко ще се оправи.

В момента периода е важен за представителите на знака Лъв. Те могат да забележат, че при тях сякаш нещата са се забързали. Ретроградният Меркурий пък допринесе за известно объркване, защото той се обърна именно в знака на Лъва. В момента тече и сатурновия период на представителите на знака Лъв и ситуацията при тях е леко усложнена.

След като отмина периода на информационното объркване, Лъвоевете могат смело да се впуснат в това да разберат какви са предизвикателствата през новата им година. Периодът около рожденият ден е изключително подходящ за изготвяне на прогноза, тъй като астрологията работи добре в рождените години – от рожден ден до рожден ден.

Годината, която предстои ще е важна за представителите на знака Лъв и то най-вече за тези, които са родени в първата половина на знака. Редица предизвикателства, които ще изискват допълнителни усилия и старание, ще са характерни за Лъвовете.

В този ред на мисли прогнозата може да се яви като един страничен и външен съветник, който може да даде експертно мнение как да се излезе по-лесно от трудните ситуации и кога могат да бъдат очаквани.

За повече информация, може да посетите www.xyli-leonis.com