Вече сме в края на периода, в който отношенията бяха поставени на изпитание. Планетата Сатурн излиза от знака на Везните, един от силните знаци за тази планета, където тя се чувства добре и даде много уроци на много хора през изминалите около три години.

Какво е значението на знака на Везните?

Това е първият знак, при който гледната точка излиза не от аз-а, а представата за себе си се изгражда на базата на отражението в другия. Другият може да бъде партньора, приятеля, близкия човек т.е този,който е до нас. Човек разбира за себе си въз основа на взаимоотношенията си с другия човек. Когато говорим за взаимоотношения те включват не само личните взаимоотношения, но и професионалните/ бизнес.
Хубавото на знака на Везните е, че той дава една различна гледна точка за самите нас, защото представата ни тук се основава на отражението ни в отсрещната страна, а не на това, което самите ние мислим за себе си. Това обаче може да е един труден и неприятен момент, в който ни се налага да се справим със собственото си его и не винаги образът в огледалото ни харесва. Това е и трудното, което носеше Сатурн през последните около три години, докато преминаваше през знака на Везните.

До какви промени доведе тази позиция и на какво ни научи?

Най- важната промяна е свързана с представата за партньорство на всеки един човек, но най-голямо влияние Сатурн оказа на хората, които са родени с тази позиция в рождените си карти, а това са хората, които в момента са на 29-32 години. Това поколение трудно разбира връзките, като това не означава, че те липсват. Напротив, дори да ги има, съществува една трудност по отношение на взаимоотношенията и партньорските роли. Тези хора се лутат между това да са сами и да не се съобразяват с никого и това да имат правилният човек до себе си и да са щастливи. Правилният човек ще дойде, но преди това ще трябва да се натрупа много опит с много неправилни и чак когато се усвои добрата партньорска роля, нещата ще се получат и ще бъдат хармонични.

Другото голямо влияние се отрази на представителите на знака на Везните, които бяха подложени на много изпитания през този период. Сатурн се опита основно да ги учи на дисциплина и на това, че за да постигнат успешно целите си, трябва да са отговорни и организирани. Това не беше за Везните период за подаръци и внезапни изненади. Не липсваха и  усилията. Точно обратното – за да се получи нещо, то бяха необходими усилия и дисциплина на духа.

Какво стана с партньорствата?

Всички партньорства бяха подложени на изпитание. Много връзки, които бяха изчерпани,просто приключиха. Много хора, които не предполагаха, че някога ще имат партньор, го намериха. Всеки получи това, което е най-добро за него по отношение на партньорството. Тези, които нищо не получиха промените гледната си точка и от крайни егоисти започнаха да имат голяма нужда от човек до себе си, а тези, които се раздаваха безусловно, разбраха, че трябва да си обърнат внимание на самите себе си. 

В бизнес план видяхме много сливания, защото партньорството беше това, което спасяваше, а тези, които останаха сами – станаха слаби и изчезнаха от бизнес сцената.

Какво се случва сега?

Сега планетата Сатурн излиза от знака на Везните и точно тази седмица може да се усети силно напрежение по отношение на връзките с другите хора. Известно напрежение може да има и в представителите на знака Везни, които са родени в самия края – около 20 октомври.  След това планетата влиза в знака на Скорпиона – един опасен знак, който носи в себе си много трансформации. Но това ще е тема, която много ще разискваме в бъдеще.

Специално за кого е важен този период?

Разбира се всички сме част от една система и ако настъпи промяна някъде, то всички ще сме засегнати по един или друг начин. С най-голяма важност ще е периодът за представителите на знаците Скорпион и Телец, а също така влиянието ще се усети и от Лъвовете и Водолейте. По един различен начин представителите на знаците Рак и Риби също са засегнати.


В момента е най-подходящия период за представителите на знака Скорпион да си изготвят прогноза за предстоящата година, за да знаят в какви предизвикателства ще се сблъскат и какво ги очаква.