Това е пордената планета, която тази година обръща движението си от директно в ретроградно и подчертава по особен начин сферите, които управлява в живота на всеки един от нас.

Юпитер е една особена планета, която обикновено се разглежда като най-големият бенефактор и много хора очакват много от нея. Само че, ако няма положени конструктивни усилия, Юпитер се отчита с едно подобрено настроение и хармонична обстановка, но не винаги носи големи и забележителни събития.

Колко време ще е това ретроградно движение?

Сега Юпитер се обръща и става ретрограден и ще е така до края на януари 2013 година.

Какво означава, че Юпитер става ретрограден?

Означава,  че енергията на планетата се обръща и от социална става лична. Ще обясня. Юпитер е една от големите социални планети, която носи мъдрост, познание, промяна и разширение на гледната точка. Обикновено влиянието се отнася до много хора. Когато обаче планетата обърне посоката си на движение всичко това се обръща към сферата на личното – на това, което се случва в самите нас. Сега е подходящият момент да се обърнем към себе си, да се вслушаме в собствения си вътрешен глас и да се насочим към духовно израстане. А това е една тема, за която много ще се говори през годините, които предстоят.

За какво е подходящ периодът?

Периодът е подходящ за довършване на всичко, което сте започнали в миналото и по някакъв начин е свързано със сферите, които управлява Юпитер. С други думи, ако сте се бавили и не сте завършили образование, то сега е много удачен момент да го направите. Ако отдавна сте планирали пътуване, но по някаква причина не сте го реализирали, то сега е подходящият момент. Също така много добре е да възобновоите контакти с хора, с които по една или друга причина сте се разделили -било заради разстояние, ангажименти или просто не сте имали време един за друг.

Кого засяга тази позиция?

Разбира се, пъвроначалният отговор е всички нас, защото Юпитер се движи някъде по картата на всеки един от нас и дава отражение на дома, в който се движи. Можем да сме обаче по-конкретни и да споменем, че хората от знака Стрелец, тези, които имат Луна в Стрелец или асцедент в този знак, ще изпитат това влияние малко по-осезателно от другите.

Няколко важни съвета, които се отнасят до всеки един от нас

Има няколко момента, в който е важно да не прекаляваме с емоционалните си реакции. В тези моменти не е добре да даваме обещания, нито пък да взимаме прибързани решения. Тези моменти до края на годината са : 16 -17 Октомври,27-29 Октомври, 22-23 Декември, 27-29 Декември

В заключение бих казал, че Юпитер носи късмет, но изисква и усилия. Ситуациите, които ще ни предложи може да са като краен резултат успешни, но ако не знаем как да извървим пътя до успеха, може просто да си останем с ентусиазма. Всеки, който има нужда от лична консултация, може да се свърже с мен чрез интернет сайта ми.