Това е може би едно от най-важните събития в астрологичен план през годината. Сатурн напусна знака на Везните и влезе в знака на Скорпиона. Сега ще се опитам да ви обясня какво значи всичко това.

Колко време Сатурн ще остане е знака на Скорпиона?

Сатурн влиза в знака на Скорпиона на 6 октомври 2012 година и ще остане в него две години и половина.

Малко ретроспективна информация

Сатурн беше в знака на Скорпиона точно преди 29 години – между 1983 и 1985 година. Събитията, които се случиха тогава могат да бъдат погледнати като аналогични на това, което се очаква през предстоящите две години и половина.

Скорпионът е знак, който се свързва със секса,а също така е и сигнификатор на един от домовете на здравето. В този ред на мисли точно през периода 1983-85 се заговаря активно за опаснотта от СПИН  и това се превръща в масова истерия. Може би сега вече официално ще се оповести и разпространи лекарство срещу тази болест.

Скорпионът е и знак на промените и трансформациите. Точно преди 29 години се заговаря за големи технологически промени, заговаря се за киберпространство, Apple създава персоналният компютър Macintosh. Това, което можем да очакваме сега е още по-голям скок в технологично отношение.

Трансформациите засягат и политическият свят и именно тогава започва “Перестройката” в СССР. Този процес доведе до огромни социални и политически промени през следващите години, такива промени могат да се очакват и сега.

За жалост знакът на Скорпиона се свързва и със смъртта и насилието. През 1985 има големи и разрушителни земетресения, като това в Мексико, а шведският премиер е убит. Точно тогава се заговаря и за доброволната смърт за нелечимо болни пациенти.

Още една аналогия, която се случи тази година. Американското посолство беше нападнато тази година в Либия, а през 1983 Американското посолство е бомбандирано в Бейрут. Военните конфликти, които са били характерни за периода тогава, могат да се очакват под една или друга форма и в наши дни.

Какви ще са положителните промени, които ще настъпят през този период ?

Скорпионът е много важен знак, който носи много в себе си и хубаво и много предизвикателно познание. От една страна това е най-отдаващия знак в зодиака. През този период всеки един от нас ще се научи как да надмогне егото си, как да се научи да дава безусловно, но може би най-важното, на което ще се научи всеки един от нас е как да се трансформира, да се променя и да се превръща в едно по-зряло и мъдро копие на самия себе си.

 Какво имам предвид под трансформация? Това е процес, в които всеки един от нас ще се освободи от старото и ненужното – било то черта на характера, стереотип, начин на мислене, човек, връзка, дом, т.н – всичко, което е изчерпано в живота ни ще си тръгне, за да направи място на новото. Всеки един от нас ще изживее някаква символична смърт и ще му се наложи да се раздели с нещо старо. След тези две години и половина всички ще бъдем много по-различни и променени.

Този период ще ни направи по-добри и по-духовни. Мисълта ни няма да е насочена само към това, което се случва със самите нас и колко пари имаме, а много по-важно ще е да разберем, че всички сме част от цяло и ако една част от това цяло страда, то тази болка се прехвърля и на другите части.

Ще имаме шанса да разберем, че ако действаме като едно цяло и сме положителни, помагаме си и сме способни да отдаваме на ближния, то нещата ще са много по-добри. И за не прозвучи това прекалено химерично, ще спомена, че ако сами не се научим, то може да усвоим урока си и по насилствен начин, като бъдем задължени да го научим.

Знакът на Скорпиона се свързва и с мистичното познание. Може да се очаква, че през този период езотериката или с други думи скритото познание ще стане много по-достъпно на хората и те ще го прилагат в своя полза. Може да се очаква, че и в медицината ще има положителни промени, нови ефикасни лекарства ще се появят, ще се намерят и алтернативни начини за лечение.

Промените, които ще настъпят ще са много сериозни и важни и ще носят своето послание до всеки един от нас – няма да има човек, който да мине през този период неразбрал, нечул или невидял. От нас хората зависи да се възползваме по най-удачния начин от познанието, което ще ни бъде дадено.

Кого засяга най-вече тази позиция на Сатурн?

Разбира се на първо място това са представителите на знака на Скорпиона. Моята лична препоръка е да се възползват от услугата прогноза, за да могат да си начертаят ефикасен план как да се справят с предизвикателствата през този период. Същи така и представителите на знака, които смятат, че имат нужда от повече познание за самите себе си могат да се запознаят в детайли с особеностите на характера си чрез хороскопа и кармичния анализ.

Още една важна група хора може да се включи тук – това са хората, които имат рожден Сатрун в знака на Скорпиона. Това са хората родени между 1983 и 1985 година. За тези хора ще настъпят важни и съществени промени и от тези промени до голяма степен зависи как ще продължи живота им през следващите около 30 години.

Всички знаци ще усетят преминаването на Сатурн през знака на Скорпиона, но известно напрежение може да има при другите фиксирани знаци Лъв, Водолей и Телец. Те ще бъдат изправени пред редица предизвикателства, с които ще трябва да се справят успешно. Трансформациите при тях ще са някак си по-осезаеми.  За представителите на тези знаци важи същата препоръка, която дадох и за Скорпионите.

С две думи това е основното, което исках да кажа. Много ще си говорим за напред по тази тема. А сега можем просто да кажем:

 Добре дошъл Сатурн в знака на Скорпиона