Част 1 

Може би вече някои от вас за влеязали важни трансформации, които настъпват в живота ви, след като Сатурн премина в знака на Скорпиона. Други не са ги забелязали, а трети се правят, че ги няма. Сега ще си поговорим за третите.

В последно време много ме озадачи едно масово твърдение, което кара може би хората да се чувстват добре. Случва ми се да чувам твърдението :”Аз вярвам, че всичко си зависи от мен. Oт мен  зависи как ще си живея живота, няма нищо предначертано и аз не вярвам в това.” Чудесно! Хайда малко да развенчаем това мнение.

1. Човек вярва само в това, което познава и с което е бил запознат от средата,в която живее. Представете си колко много неща не знаете и не познавате. В зависимост от това къде живеете информацията може да е много ограничена, а хората, които са ви възпитавали да са ви дали някаква малка част от нея. Това, че не вярвате в нещо, не означава, че то не съществува и не ви оказва влияние. Сама по себе си липсата на вяра не е защита.

2. Трудно е на съвремения човек да надмогне егото си и да признае колко малко неща зависят реално от него, независимо че той постоянно смята, че в ситуация на избор. Изборът, които ви се предлага е нищо, той е в реда на ежедневието, в реда на бита и този избор се диктува много строго и точно от определни хора. Много малко хора имат право и реално се осмеляват да направят избор. Хората са еднакви като хора и различни като мисия и уроци, които трябва да научат.

 Представете си, че всеки един човек на тази земя има право да си живее живота както иска и да прави каквото иска. Ако няма социални рамки, ако няма карма и път, който да се следва, то бихме живяли в един постоянен деградивен хаос, а това не е така. Немислимо би било всеки един човек на тази земя да си живее както иска и всичко да зависи от него, дори отнасящо се само до неговия живот. Човек следва стриктно своята програма и учи своите лични уроци, които са част от плана на тази земя.

3. Ако няма предначертаност и не се знае кой какво прави, то постоянно бихме си седяли на едно ниво, а на 100 места всеки ден някъде по земята някой ще е гений, защото е открил топлата вода. Всеки един човек има точно определена мисия, която изпълнява в този живот, има цели, които трябва да постигне и те са ценни за неговото духовно израстване. Някои хора се справят успешно с тези цели, други, прекарват целия си живот, който и в много от случайте не е много продължителен, да се борят срещу себе си и с мисията си.

Кой поставя тези цели? Тези цели се избират от всяка една душа, която слиза на земята с цел да получава нови знания и опитност. Всяка една душа/човек знае много добре каква й е целта и това се доказва от твърдения :”Това не е за мен”, “Не мога да го обясня, но този човек ще ме направи нещастен”, “Чувствам се на мястото си”, т.н.

Астрологията е тук за да помогне на всеки един човек да си спомни за какво е тук и каква е мисията му. Астрологията не влага лично мнение, в нея има точни позиции, които се тълкуват по един и същ начин от всеки един професионален астролог. Астрологията е точна наука, но е и езотерично познание. Тя борави със символи и архетипи,а планетите, знаците, аспектите, домовете – всичко това има много дълбоко и символно значение, което не може да се тълкува от астрономията и физиката.

Тази тема е първата, която ще бъде посветена на вътрешното познание, което се символизира от знака на Скорпиона, в който влезе Сатурн преди няколко дни.

Знакът на Скорпиона носи в себе си идеята за размиване на егото и нуждата да се научим да даваме на другите. Също така една от важните задачи ще бъде да осъзнаем себе си като част от цялото и че ако някъде се появи болка в системата, то всички ще сме засегнати. Именно трансформиращите енергии на знака Скорпион ще ни помогнат да преодолеем егоизма си. 

Част 2 

Прекрасното на живота е в неговата простота – следвайки това, което ти е предопределено, ти следваш мисията, копнежа на сърцето си. Сърцето ти е твоят компас в пътешествието ти на земята и то избира най-правилния път – пътя към щастието.

Първата стъпка към щастието и към това да чуеш истинският глас на сърцето си е осъзнаването на реалността – може би не всеки мъж е роден да стане милионер или министър-председател и не всяка жена е родена със синя кръв. И в този случай, колкото и да го искаш и да се бориш за него със зъби и нокти – няма да го постигнеш. И точно тук идва разковничето към щастливия живот – в реакцията ти към този факт. Имаш 2 избора – да се бунтуваш, да отричаш истината и да “изхабиш” живота си, опитвайки се да живееш живота на някой друг… Или да събереш достатъчно информация за истинското си “аз”, за истинските ти потребности и личностни качества и да “открехнеш” вратите на ТВОЯ живот.

Първата крачка е смирението – приемането на информацията – за теб и твоето истинско АЗ.
Втората крачка е деконструкцията – освобождаването от старите, закостенели и непотребни вече модели на мислене и поведение – тук енергията на Скорпиона е много подходяща, благоприятстваща процеса – процес, който е труден, може би дори и дълъг и най-вече – изключително градивен.
Едва след това идва третата стъпка – любовта и вярата – в теб, в мисията ти, в истинското ти предназначение. Тогава нещата постепенно стават по-леки, лесни и някакси се случват от самосебе си… И най-вече – правят те истински щастлив – не както са ти казали вкъщи, в университета или на улицата, че трябва да е… А както е най-добре за теб.
Хубаво е, че в този невинаги лек път ние не сме сами и можем да намерим опора в различни начини за себепознание – Астрологията е един от тях. Ползвайте го и търсете себе си – не там, където са ви казали по телевизията или в лъскавите списания, а там, където ще ви каже сърцето ви.
Успех във вашето лично приключение!