Може би това е най-неразбраният знак от зодиака и то не само, защото хората не разбрат представителите на знака Близнаци, а може би и защото те самите не винаги се разбират добре.
Близнаците са първият променлив и въздушен знак и с тях се слага края на пролетта. Те носят както от пролетната меланхолия, така и са докоснати от топлината на лятото. Но може би винаги си остават някакви си хора на мисълта и анализа. Това ги прави на моменти студени, но пък в други моменти са топли, тази двойнственост е много характерна за тези хора.
Близнаците са знака на двете противоположни начала. Хубавото при този знак е, че никога не го познавате напълно, защото винаги може да ви изненада с нещо. Като го опознаете обаче ще разберете пак с изумлелние, че и Близнаците си имат ограничен брои програми и в един момент вие сте опознали всиките им лице и те вече не са така непредсказуеми, както сте смятали.
Реално близнаците искат всичко и в това се крие най-големият им проблем. Близнаците страдат от неистовост – искам всичко тук и сега и то на момента, без да чакам и то в най-големи количества. За да постигнат тази цел могат да направят много глупости, за които обезателно съжаляват след години.
Това е другото хубаво лице на близнаците. След като минат 40 годишна възраст те са едни чудесни и много симпатични събеседници. Хем за запазили много от младежкия си чар, хем имат и опит.
Жените близнаци винаги притежават едно свое очарование и го запазват цял живот, дори и в напреднала възраст носят нещо младежко в себе си, някаква искра на постоянно търсещия дух. Това ги прави много приятна компания и им привада един неподправен женски чар.
Мъжете близнаци са в своя апогей през пубертета и някъде докъм 25-та им година. Тогава те са ненадминати – всички ги обичат. Те са супер готини. Мъжете искат да са им приятели, жените умират да са с тях. Голяма част от мъжете близнаци живеят с този спомен до края на живота си, но някак си възрастта след 25 не ги блазни много и те не се оправят добре с отговорностите и задълженията, които произтичат от зрялата възраст. На 40 мъжете близнаци пак са така сладкодумни и приятни, но пак ще ви разказват какво са правили преди 20 години.
Близнаците живеят в настоящето. Може би това е знакът, който най-много цени настоящия момент. Ако един близнак не вижда краткосрочната цел, то той много лесно губи интерес. Не можеш да впечатлиш такъв човек, ако му обещаеш резултат след една година, всичко трябва да се случва тук и сега. Парите се харчат и печелят тук и сега, живее се сега и то така сякаш няма утре.
Винаги е приятно да си с близнак на купон, приятно е да виждаш близнака в социалното му проявление, но наистина обичаш близнака, когато се прибираш с него у дома и виждаш пред себе си едно мило дете, дори и на 45, което е направило всичко за да те зарадва и да получи внимание, но в този момент разчита на твоята помощ, защото вече не сме сега, а сме после, а близнакът не знае какво става после или просто се прави, че не знае, после за близнака няма… 
5-те най-важни неща, които трябва да знаете за близнаците:
1. Близнаците не са лоши хора, дори обикновено те са добронамерени пък и не могат да ви навредят прекалено, защото не са много последователни.
2. Близнаците имат нужда да общуват – ограничите ли това им право, то буквално ги убивате
3. Близнаците казват това, което им се струва красиво да бъде казано, те обичат хубавият изказ, независимо дали казват истината или си измислят.
4. Близнаците искат да доминират толкова много, колкото и да са доминирани.
5. Близнаците винаги остават в душата си деца, а когато човек носи детското в себе си, то той не може да е лош.  

                Ако искате да прочетете повече за този знак, натиснете тук