Стиганахме и до най-противоречивия знак от хороскопа – този на знака Скорпион. Сега ще се убедите сами, че това е точно така.
Скорпион е вторият воден знак и третият фиксиран. Това само по себе си говори за една постоянна вода, а постоянната вода е блато. Блатото е много дълбоко, то завлича, в него се крият много неща, за които никой не подозира. Е, точно това са и скорпионите, представени по един метафоричен начин.
Скорпионите са най-добрите хора на земята. Това твърдение е самата истина. Скорпионът е знакът, който се свързва с думата твое. Сами по себе си тези хора не са егоисти, дори напротив – те могат да дават много, страшно много. Един скорпион може да ви даде толкова, ако ви обича, колкото нито един човек в живота ви не ви е давал, дори родителите. Да, това прави Скорпионите леко маниакални хора. Защото те сякаш всичко го правят по маниакален и фиксиран начин. Те обичат маниакално, хранят се маниакална, живеят по този начин.
Ако един скорпион ви обича, то той ще направи буквално всичко за вас. За разлика от другите водни знаци, хората-Скорпион могат да ви бъдат и вярва и стабилна опора и да изнесат много на гърба си по време на криза, трудни моменти за семейството, т.н. Ще направят всичко за близките си  и за хората, които наистина обичат ( трябва да знаете обаче, че това не са много хора). Ще го направят и дума няма да кажат, ще ви измъкнат от тежки ситуации, без да разберете, ще разберат кога имате нужда от помощ и пари и ще ви ги дадат в най-подходящия момент, ще направят всичко, за да се чувствате добре.
Сами по себе си тези хора са силно жертвоготовни и отговорни към близките си и към децата си. За тях биха направили всичко да са щастливи.
Още една информация, която може би ще ви изненада. Скорпионите са много верни хора, които държат на стабилността на една връзка и вярват в дълбоките емоции между двама души. Ако опознаете знака, ще разбрете, че изневерите на тези хора се дължат на неща, които не винаги са по вина на скорпионите.
Скорпионите са безкрайно емоционални, но не обичат да се говори за тази им страна и се опитват да не задълбават в разговорите на тази тема. Емоциите им често ги правят нелогични. Трудно ще видите кога един скорпион страда, но като видите това му състояие ще видите също и още нещо, което се кире в следното твърение:
Скорпионите са най-лошите хора и това твърдение е самата истина.  Ако сте чували някога, че скорпионите са отмъстителни, злопаметни, агресивни, груби, цинични и много жестоки – да, това е самата истина.
Това е и другото лице, които виждат хората, които живеят с представителите на този знак. В състояние на афект един скорпион  може да направи всичко и никой не може да предположи докъде може да стигне. В такива моменти самите скорпиони не могат изобщо да се контролират. Те просто се тресят от ужасно силна енергия, която ги задушава ( това е енергията на Плутон) и тя не може да бъде спряна по никакъв начин.
 В такива моменти тези хора са много жестоки, много цинични, могат да те обидят неверятно лошо, дори могат да ти посегнат физически, ако съвсем изгубят контрол.  Това е несравнима гледка, която, ако един път е видяна, никога не се забравя. Може да се сравни с разрушителна вълна цунами, която просто можеш да отбележиш, но не и да спреш. След това виждаш нереалните последствия, които бавно проумяваш. Всеки, които е живял със Скорпион знае много точно за какво говоря.
Дали обаче това се случва често – отговорът е не. Скорпионите са търпеливи по свой начин и умеят да трансформират отрицателната енергия, затова рядко си позволяват да избухнат до такава степен.
Има ли значение колко често се случва? Ами не, ако сте видели лошото им лице един път, никога няма да го забравите.
Но никой не е казал, че е лесно да си най-добрия и най-лошия човек едновременно. Може би съветът тук е – опознайте Скорпионите и се научете да ги укротявате, като вярвайте ми, това не е невъзможно и не е толкова трудно, а така ще живеете винаги с най-добрите хора на земята.
5 неща, които трябва да знаем за Скорпионите:
1. Това са много чувствителни и раними хора, които не обичат да показват това си лице.
2. След адската криза Скорпионът искрено съжалява, но се чувства безсилен да спре енергията, докато тя бушува.
3. Скорпионите не нараняват само другите, негативните им емоции ги нараняват предимно тях самите.
4. Скорпионите вярват в истинските, дълбоки и емоционални отношения, в които има доверие, стабилност и взаимност. С това бихте могли да ги спечелите.
5. На всеки един Скорпион може да му се противодейства с логика, тъй като те са крайно емоционални, логиката не винаги им е най-силната страна. 

             Ако искате да прочетете още за този астрологичен знак, натиснете тук