За да приключим тази седмица, посветена на знака на Скорпиона, ще кажем и това, което остана недоизказано.
Девизът на Скорпионите е :”Аз търся” и може би той най-добре характеризира знака. През целия си живот Скорпионите търсят скрития смисъл, съмняват се, долавят и разбират това, което другите не можем. Търсят любовта, търсят себе си. И толкова много откриват, но толкова малко споделят. Скорпионите носят много голямо знание в себе си, но поради интровертната си природа, много неща запазват само за себе си.
Затова, може би, едни от най-добрите професии за Скорпионите са изследователи, хирурзи, психолози, следователи, детективи. Всяка една от тези професии носи някаква мистерия в себе си, която очаква да бъде разгадана. А с това Скорпионите се справят много добре.
Кой разгадава Скорпионите обаче? Може би никой, но пък най-добре в партньорски план си пасват с Телците. Скорпионите се свързват и със секса и с привлекателността, затова може да се каже, че си пасват с всички на сексуално равнище, но истинското партньорство, освен в Телеца, могат да открият в Девите, Рибите и Козирозите. Любовта между Лъв и Скорпион е нещо много типично, много изпепеляващо, но много нетрайно, при все това завинаги остава спомен за нещо много силно.
Скорпионите са търпеливи по свой начин или може да се каже, че като един хищник изчакват преди да нападнат. Но това изчакване може да се тълкува от другите като търпение. Най- лесно скорпионите губят търпението си, когато имат отношения с Близнаците и с Овните. Аз лично съм бил свидетел на връзки между Скорпион и Овен, от които и двата партньора излизат силно емоционално, а  понякога и физически, съсипани.
Скорпионите обичат домашния уют, обичат много хората, с които имат кръвна връзка и много обичат да се хранят. С други думи Скорпионите много обичат стабилността, а освен това и взаимността. Близките на хората от знака на Скорпиона знаят колко е важно за един скорпион да споделя с хората, които обича това, което прави, да го правят заедно, да има идеята за „нас”.
Скорпионите много добре боравят с парите и обикновено са богати хора. Те просто знаят как да изкарват пари и след това как да ги правят все повече. Разбира се, това не става и без усилия, понякога много усилия, но рядко ще чуете един скорпион да се оплаква.
За близките си Скорпионите са готови на всичко – буквално на всичко за да им подсигурят комфорта и щастието. Ако обаче нараните един Скорпион и нямате кръвна връзка с него, то очаквайте върху вас да се изсипят неговата омраза и желението му за отмъщение.
Тъй като Скорпионът е знак с много силно изразена индивидуалност, то и ароматите, които му прилягат са много специфични – това са дървесните аромати и тези, при които се усеща силно присъствието на пачули.
Поради тежката си на моменти природа, Скорпионите се свързват с цвета черно, но пък този цвят се скързва и със сексапила, които пак е под упралвнието на Скорпионите.
Що се отнася до храната, то тъй като Скорпионът е воден знак, то всички морски продукти са подходящи, както и храни богати на желязо, калций и протеини.
Най-силното качество на този знак е може би способността им да се възстановяват и възраждат, която пък им е дадена за да компенсира способността им да се самоунищожават.
А вие бъдете добри с тях, защото по душа Скорпионите са добри и чувствителни хора, а тези които са ги виждали лоши, са онемели и няма как да споделят…
Прогноза до края на годината:
Скорпионът е може би най-важният знак през тази година, що се отнася до астрологически събития. Планетата Сатурн влезе в знака на Скорпиона и ше остане там около две години и половина. Това ще доведе до редица промени в живота на представителите на този знак, но да за научите повече, вижте тази статия :  http://www.xyli-leonis.com/2012/10/blog-post_5.html