Един от най-приятните знаците на зодиака, който символизира разцъфналата пролет. Като цяло представителите на този знак носят това пролетно настроение – приятни, хубави и топли са, когато, разбира се, показват положителното си лице.
Телец е първият земен знак и първият представител на фиксирания кръст. С други думи това означава – постоянство. Телците са хора, които се гордеят с това, че са постигнали стабилност и не са променили дадена ситуация или себе си. Наруши ли се стабилността, то Телците се чувстват много уязвими и тогава показват лошото си лице.
А лошото лице на Телеца се описва много точно от биковете в коридата. Бикът сам по себе си няма да те нападне, ако не го празниш или с червен плащ или когато го ръгаш и се опитваш да го нараниш. Така е и с Телците. Те са кротки и спокойни хора, които могат да изгържат много, но когато полудеят, то стават като обезумели. Хубавото е, че това им лице се проявява по-рядко и обикновено хората са свикнали да ги виждат приятни, усмихнати и хубави.
Жените телец са много хубави и атрактивни и обикновено умеят добре да представят своята женственост. С годините жените телец могат да бъдат разпознати с това, че от тях лъха на тежък лукс, които едновременно с това е съчетан и със стил. Жените Телец обикновено много добре си знаят цената си  и винаги постинат това, което искат.
Мъжете Телец са изключителни харесвани мъже. Знакът на Телеца се свързва с физическата красота и обикновено както жените, така и мъжете са с приятна външност и са атрактивни за другите хора. По характер мъжете Телец не са така напористи като жените, обикновено имат добър характер, а когато са сити, са просто чудесни. Ако обаче са гладни, това може да ги направи изключително раздразнителни и дори нападателни.
Телците се свързват и с притежанията. Това може да се тълкува буквално. Представителите на този знак обичат хубавите, престижни и луксозни стоки, места, дестинациим, партньори. Това ги прави до известна степен материалисти, но то кой не е в наше време?
Най-страшното в един телец е безумната му нелогична упоритост. Когато един Телец реши нещо, то той го преследва без логика и без смисъл- важното е да се постигне целата на всяка цена. Това обикновено може да е трудно за хората около Телеца, защото и те в един момент стават потърпевши от това поведение. А то може дори на моменти да е вредно за самия телец, но това няма да го накара да спре. Целата се постига самоубийствено до край, няма значение през какво се минава.
Това за щастие се отнася само до целите, които се определят от Телците като много важни. Иначе телците са спокойни хора, които обичат хармонията, хубавата храна и уютния дом. Това ги прави неиздръжливи на напрежение, конфликти и нездрава семейна среда. Независимо че те могат да не показват емоциите си винаги, то тези неща, които споменах, много ги разстройват и оставят в тях трайни поражения.
В едно друго проявление Телецът може да бъде много стиснат. Но тук пак има нещо, което се базира само на неговата ценностна система. Един Телец няма да щади пари да ви посрещне като гост, всичко ще бъде на ниво, той ще даде много пари, но ако трябва да даде тези пари за ресторант, то няма да му е така приятно.
 Обикновено Телците са хора, които имат пари. Затова не можем да ги обвиним за тази стиснатост от време на време, защото само, ако човек има отношение към парите, то той ги притежава трайно.
5 неща, които трябва да знаем за телците:
1. Телците не издържат на продължителен стрес, затова за да ги имате по-дълго в живота си, просто им спестете това негативно преживяване
2. Телците са много добри любовнници, просто понякога трябва да ги подканяте, като това се отнася по-скоро до мъжете.
3. Телците може често да казват колко са бедни – лъжат – те винаги имат пари!
4. Не се опитавайте да спрете Телец, когато си е наумил нещо, той ще го направи на всяка цена, дори това да му коства неща, които са важни за него.
5. Телците имат много активен емоционален живот, но в ситуация на стрес, загубват дар слово, в такива моменти се опитвайте да ги щадите, защото ги наранявате много, ако ги нападате вербално. 

 

                        Ако искате да прочетете повече за този зодиакален знак, натиснете тук.