Толкова много събития има в тази десетдневка от астрологична гледна точка, че чак не е за вярване. Една енергия се обръща навън, друга навътре, нещо старо приключва, друго започва и това само за десет дни и, което е по-важно, енергията ще ни засегне всички.

Първото голямо събитие тази седмица е обръщането на Меркурий – любимият Меркурий, който тази година прави това обръщане няколко пъти и нанесе много щети по отношение на информацията, съобщенията, деловите разговори, преговорите, техниката, телефоните, т.н. Този път Меркурий се обръща в знака на Стрелеца, затова можем да прогнозираме от една страна, че именно този знак ще е най-засегнат от ретроградното движение, от друга страна можем да кажем, че преговори, информация и комуникация с чужбина – всичко това ще бъде затруднено през тази седмица. Знаците,управялвани от Меркурий – Близнаци и Дева знаят по принцип, че това ретроградно движение винаги им се отразява.   Сега пак ще се случи това и то за около месец. Стартова дата 6 Ноември.

Второто важно събитие през тази седмица ще бъде възстановяването на директното движение на планетата Нептун. Веднага като кажем Нептун, трябва да имаме основно предвид знака на Рибите. Може да се очаква, че каквито и облаци да са били надвиснали над главата над този знак, то сега ще иа разсейване. Също така можем да очакваме и много интересни неща, в зависимост къде се намира Наптун в нашата рождена карта, като разкриване на тайни, творчески идеи, желание за романтика, т.н.

Третото важно събитие ще е Новолунието, което ще се случи на 13 Ноември в знака на Скорпиона. Всяко едно новолуние се свързва с новата енергия, но тук може да има малко по-драстично преминаване от стара към нова. Нещо старо ще умре и ще се даде път за нов живот на нещо ново, по-подходящо за този момент от живота ни. Когато говорим за промени, обаче всички знаем, че това е една деликатна тема, която обикновено плаши. Най-силно влияние от новолунието ще изпитат Скорпионите, както и Телците.

Това, което следва се отнася до всички останали знаци. Тази седмица е препоръчително да наблегнем на откровените отношения и да се пазим от лъжата и от манипулациите, защото ситуациите ще ни подтикват към тях, но това няма да води до нищо хубаво.

От друга страна е време да спрем да мислим за другите и за това как да се свържем с тях било то в личен или професионален аспект. Сеге е добре да обърнем погледа навътре към себе си и да потърсим проблема в самите нас, защото ако не го решим, може никога да не се справим с трудностите, пред които живота постоянно ни изправя.

Толкова много неща и то само в рамките на десет дни. Мисля, че много работа ни чака всички. Аз ви желая успех