Вече може би сте забелязали, че каквито и планове да се кроят, ретроградният Меркурий казва последната си дума, променя ги , отлага ги, проваля ги. Най-трудно това се отразява върху комуникацията с чужбина и с чужденци, затова трябва да сме подчертано търпеливи.

Стрелците може би усещат най-силно влиянието на Меркурий, който се обърна в техния знак. Девите ще се оправят добре тази седмица, но само ако бъдат разумни и съумеят да направят правилните компромиси. Плановете на Близнаците също няма да се провалят, най-малкото, защото винаги са два и поне единият ще се реализира успешно. Тези, които трябва да внимават са Рибите. Може представителите на този знак да бъдат поставени в много сложна ситуация, от която сами да не знаят как да се измъкнат.Това, което рибите не трябва да забравят през тази седмица е, че каквито и обещания за помощ и подкрепа да получават, ако сами не положат усилия да решат проблемната ситуация, нещата могат дори да се усложнят.

Още миналата седмица казах за новолунието, което ще се случи в знака на Скорпиона. Това новолуние ще окаже много положителна енергия по отношение на новото в живота ни. Може по един драматичен и емоционален начин да ни се наложи да се разделим с нещо старо, което ни преследва, но като го направим, ще разберем, че е било крайно време това да се случи.  Новолунието ще окаже и влияние на представителите на знака на Телеца.

Втората половина на седмицата може да се окаже напрегната за всички нас. Енергията ще е силна и на моменти може да се овладява трудно. Съветът, най-вече към огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец, е да се опитат да запазят добрия тон, защото ако го изгубят, нещата могат да се усложнят.

Края на седмицата ще е чудесен за представителите на знака Козирог, защото ще им донесе добра доза активност, агресия и желание за действие. За сметка на това знаците Рак и Везни трябва да са внимателни по отношение на две неща – от една страна прекалените емоции, от друга страна трябва да действат много внимателно, като преценяват ситуацията на момента.

Седмицата е важна и за Водолейте. Затова ги оставих за края. Ще се наложи да се сблъскате с промени, за които вероятно не сте готови, но сега е моментът да ги направите. Ще видите, че след първоначалното напрежение, всичко ще се оправи, просто имайте търпение!

                                                                Желая ви успех!