Стрелец е знакът на оптимизма, на разширението, на късмета и на успеха. Хубаво е да си Стрелец, но не винаги е лесно да умееш да бъдеш Стрелец. Това е третият променлив знак и третият огнен. Свързва се с висшето познание, с религията, до известна степен и с идеализма. Ако това бъде преразказано на ежедневен език, често звучи като „ вечни всезнайковци”. Реално и това е остта, по която се движи един Стрелец през живота си, тъй като житейската мъдрост се трупа с годините, а в началото е просто неясна компетентност по всички теми.
Стрелците са променлив огън т.е могат и много силно да горят, но могат и да са много малко пламъче. Това се отнася и до типа им поведение. На моменти викат, карат се, палят се, в други моменти стават по-ниски от тревата. Често им е трудно да запазят едно постянно състояние, затова именно са и промеливи – в един Стрелец може да видите толкова много настроение и то само за един час.
Стрелците се свързват и с комуникацията. Тя не винаги е лесна с представителите на този знак, защото много често всеки един от тях говори по особен начин, най-честият проблем е бързото им говорене, което не винаги се разбра. При Стрелците има известно раминаване между мисъл и говор – мисълта им тече по-бързо от това, което могат да произнесат и затова отстрани всичко това изглежда като прескачане от тема в тема- просто вие не знаете, че стрелецът отдавна е минал тази тема в неговата глава.
Знакът на Стрелеца се свързва и с разширяването, както и със социалните успехи. Често представителите на този знак са успшени хора, а някои от тях са супер успешни. Всичко това се дължи на интересният подход, който имат Стрелците. От една страна те са умни, от друга страна са адаптивни и гъвкави, от трета страна, това което другите знаци правят трудно и с много усилия, стрелците го правят лесно и приятно. Освен това Стрелците винаги имат един своеобразен чар, който е характерен за юношеството, но го запазват цял живот.
Дори и негативните аспекти на този знак не са толкова страшни. Може би най-големият проблем на стрелците е, че във всичко, което правят съществува понятието за „прекалено”. Тъй като това, както вече казах, е знакът на разширението, то представителите му имат разширени представи за всичко. Стелците могат да говорят прекалено, да са облечени прекалено спортно, или прекалено неглиже, да се хранят прекалено, жените понякога са прекалено гримирани, мъжете прекалено напомпани. Това, което на другите знаци им се струва прекалено, обаче стрелецът го намира за подчертаване на положителните качества. И дори това качество да не се разбира добре от раците и телците, то останалите знаци, може би най-вече овен и лъв, като цяло са очаровани от стрелците.
Другият основен проблем при Стрелците е трудността им да виждат какво се случва тук и сега. Те винаги са устремени в невероятното бъдеще, имат уникални планове, нямат търпение тези плановеда се случат. Често тези планове обаче се очакват след минимум пет години. Какво се случва утре или в други ден няма голямо значение за стрелеца, защото той знае какво светло бъдеще го чака след пет години.
 Именно оттук идват и проблемите. Стрелецът не харесва ежедневието, защото то е скучно и не му носи необходимата доза адреналин- ежедневието и монотоността го подтискат. Затова и много хора смятат, че Стрелците нямат проблеми или ги решават лесно –просто те не отдават такова голямо значение на ежедневните проблеми. Няма ли план и мечта, то той не може да живее. Понякога планът и мечтата стават толкова силни, че стрелецът започва да живее основно в/за тях и така пропуска какво се случва с него в обикновения му живот.  Ако обаче се пренебрегне ежедневието, което изгражда живота ни ден след ден, това може да доведе до голямо разочарование, което и да попречи на изпълнението на плана след пет години.
5 неща, които трябва да знаем за Стрелците:
1. Стрелците обичат да отправят директна критика към хората, която те разбират като откровеност, но те самите не обичат да са обект на такава критика.
2. Ако не се много подготвени по темата, никога не влизайте в спор с един Стрелец, той винаги ще ви надговори.
3. Стрелците лесно се палят, но и лесно гаснат – това се отнася и до любовните им отношения.
4. Стрелците не обичат да са ограничени, не обичат да са поставени в рамка – те са малко като котките – ще дойдат при вас, когато решат, а не когато ги викате.
5. Стрелците са егоисти, точно както и другите два огнени знака. Ако не им обръщате внимание, цупите им се и ги пренебрегвате, то не може да очаквате, ще те ще останат с вас. 

                   Ако искате да прочетете повече за този знак, натиснете тук.