Всички обичат Водолеите! Може би това твърдение е истина, защото и Водолеите обичат всички. Това е най-социалният знак, който се свързва с приятелите, с големите групи, с благотворителността, с мечтите и идеалите.
Поради тази причина хората са много важни за един водолей и той по природа има способността да ги привлича. Нека обаче разгледаме последователно всяка една от основните характеристики на Водолея.
Първото нещо, с което се свързва този знак е симпатията. Всеки един Водолей носи това качество в себе си. Симпатия означава да подхождаш към отсрещната страна с добро, да предизвикваш положително чувство, да си мил и вежлив и всичко това да те прави една предпочитана компания. Водолейте са чудесна компания – както жените, така и мъжете.
Това е знак, при който няма голяма разлика между мъжете и жените. Независимо, че знакът се води мъжки, той се управялва от планетата Уран, която се свързва с висшите идеи, а тази планета дава безполовост. Това съотнесено при водолеите дава едно приятно, възпитано и предразполагащо поведение, което имат и мъжете и жените, без то да може да се определи нито като мъжко, нито като женско.
Второто нещо, с което се свързва този знак е революцията. Във всяка една голяма промяна, във всяка една революция има нещо от знака на Водолея. Представителите на знака вярват много във свободата и я защитават на всяка цена. Затова, усетят ли се ограничени по някакъв начин, усетят ли несправедливост, то те знаят много добре как да се бунтуват.
Третото нещо, с което се свързва този знак е приятелството. Водолеите се най-добрите приятели. Те са всеотдайни, добронамерени, винаги ще ти помогнат когато трябва. Когато си много добър приятел, често не си най-добрият партньор, защото ти е трудно да се съсредоточиш само върху един човек и не искаш да се откажеш от приятелската си среда. Освен това едно партньорство ограничава, а водолеят мрази ограниченнията. Ако обаче водолеят намери партньор, който да споделя идеите му и едновременно с това да го подрепя и уважава, може да имаме една много дълготрайна и стабилна връзка, защото не трябва да забравяме, че водолеят е фиксиран знак и обича стабилността и постоянството, по свой собствен начин. Най-добре водолеят може да бъде разбран от Лъва, като заедно с това между двата знака има много сходни черти, но по-важното е, че се допълват по един чудесен начин.
Четвъртото нещо с което се свързва този знак е идеализмът. Това е може би и един от проблемите при Водолейте. Те имат своите представи за правилно и справедливо, които обаче може да са си само техни и никои да не ги споделя. Това обаче не може да разколебае Водолея. Той ще си настоява на своето и ще се оплаква, че никой не го разбира. В такива моменти, водолеите могат да бъдат студени, властни и тиранични, когато не биват разбирани и не получават подкрепата на другите. Все пак Водолеят е знакът на лютата зима и малко или много носи в себе си от нейната студенина.
Петото нещо, с което се свързва този знак са мечтите. Все пак Водолеят е въздушен знак и няма как да няма малко въздухарски елемент. Мечтите на водолея също са идеалистични, много красиви и дори на моменти романтични, но често са толкова идеалистични, не по никакъв начин не могат да бъдат приложени на практика. Това дава на водолеите една известна меланхолия, която винаги  представителите на този знак носят в себе си.
5 неща, които трябва да знаем за водолеите:
1. Водолеите могат да бъдат много компромисни и да изглеждат слабохарактерни – това не е така, настъпите ли ги лошо, ще видите разрушителното им лице.
2. Водолей е най-слабият астрологичен знак. По тази причина водолеите не умеят добре да защитава егото си. Когато все пак им се наложи те или не го правят или стават супер тиранични.
3.  За да имате хармонична и дълготрайна връзка с един Водолей, най-напред трябва да сте приятели.
4. Водолей не е от най-сексуалните знаци, но пък за сметка на това представителите му са обикновено красиви. Затова бъдете малко по-активни, ако Водолеят се разсейва и не се сеща накъде отиват нещата. 
5. Искате ли да защитавате някаква кауза на някой, който се чувства онеправдан – намерете тогава водолей – той ще свърши вашата работа. Колкото по-идеалистична е една кауза, толкова повече приляга на Водолея.
 

                          Ако искате да прочетете повече за този знак, натиснете тук.