Тъй като тази седмица говорим за знака на Водолея, трябва да обърнем и специално внимание на хората, които са подвластни на енергиите на Уран – планетата управител на знака на Водолея.
Тези хора могат да бъдат наречени уранянци. Те са може  би най-интересната категория хора, защото при всеки един от тях основната дума, която ги характеризира е уникалност. Разбира се, от характеристиките на рождената карта и аспектите зависи тази уникалност по какъв начин ще се проявява, но при всеки случай тя е забележителна и няма как да бъде подмината.

Кои реално са уранианците? Като цяло можем да кажем, че това са хора, който имат силно представен знака Водолей в хороскопа си или в картата им има силна и важна позиция на Уран. От моят опит съм забелязал, че има много представители на зодията Водолей, които не блестят със силна индивидуланост, което не означала, че не им е заложена, а може би просто не е била развита. За сметка на това, когато Уран прави важни аспекти със Слънцето или Луната или се намира сам в първи дом, още повече, ако прави съвпад с асцедента, то тогава няма какво да се развива, защото то си е развито по рождение и уранянските харкатеристики са много видими и осезателни.

А какви са реално тези характеристики? От една страна това е непоносимостта на тези хора към подчинение и постоянния стремеж към свобода и независимост, дори когато няма потенциала тази свобода да бъде постигната и задържана. Освен това при всеки един уранианец има много силно изразен идеализъм, които често води до личностни разочарования, когато се сблъска със сивото и безлично ежедневие. С две думи това са един вечни донкихотовци, които се борят със своите вятърни мелници и живеят в идеалистичния си свят. За сметка на това тези хора винаги будят някаква симпатия и привличат лесно с различното си поведение.

Това са и хората, с които се свързва всяка една революция в този свят. Тъй като те не търпят несправедливостта, те винаги й се противопоставят бясно. Някой от тях променят целия обществен строй, други просто предизвикват важни промени в работата, в семейството, в тази сфера, която намират за най-близка и важна.

По какво можем да ги познаем?
Много лесно – уранянците обичат да се забелязват – те говорят силно, правят неща, които да им помогнат да се забележат, могат да бъдат избухливи, най-вече на теми справедливост ( както си я разбират) и свобода ( пак така).
 Позитивно представените уранианци са симпатични, различни и предизвикват желание за контакт, негативно представените могат да са странни особняци, всезанещи и дори арогантни, но независимо от това – силно открояващи се.

Кое е най-любопитното за този тип хора? Това е фактът, че те са група, в която никой с никой не си прилича, освен това, че ги обединява характеристиката “различен”/ “индивидуален”.

Важен съвет към всички уранянци: Вие сте родени, за да имате един различен и уникален живот и никога няма да се впишете в общите представи на другите хора за правилно и неправилно. Затова, не се и опитвайте! Това не е вашата мисия в този живот. Това, което е важно за вас е именно да прокарате нов път в посоката, в която се развивате. Вие ще определите новите правила, а няма правилата да подчинят вас. За всичко това се изисква много кураж и малко лудост. Аз знам, че вие ги имате, затова използвайте ги умело!

Уранианците се разпознават едни други лесно и винаги намират общ език, взаимоотношенията им са много интензивни и интересни, но не винаги много стабилни и устойчиви. А що се отнася до другите хора – то те винаги ще запомнят уранианеца, които е пресякъл пътя им някога…