Една малко известна тема е, че дори и деня, в който сме родени, оказва влияние върху личността ни и придава една особена украса на характера ни.
Вече сме си говорили за най-хубавите дни от седмицата – неделя и петък, но сега мисля, че е време да обърнем внимание на всеки един ден и какви енергии са характерни за него. В нашия език дните от седмицата са свързани с числата, докато в романските езици много ясно се вижда връзката между дните и планетите, които се съдържат в самото име на деня.
Ще забележите, че само две зодии си имат собствен ден, другите зодии си поделят  по двойки останалите дни.
 Ето я и връзката на дните от седмицата с планетите:

Понеделник (lunes.исп) – това е денят подчинен на влиянието на луната и се отнася до знака Рак. През този ден на първо място са емоциите,страховете, опасенията, идеята за сигурността е много силно застъпена. Денят не е подходящ за старт, както и не е добро начало на седмицата ( според първоначалният вариант на седмицата, който се е запазил при еврейте е момента, началото на седмицата е неделя). Денят е подходящ да се прекара със семейството, в грижи, в готвене – все неща, свързани с дома.

Вторник (martes исп.) – денят на планетата Марс, свързан със знака Овен,също така това е и деня на знака Скорпион. Може би най-силно зареденият с енергия ден от седмицата, много подходящ за активни дейности, за всякакъв тип предизвикателства и поемане на риск. Много подходящ ден за спорт също така.

Сряда (miercoles исп.)- тук са силни енергиите на планетата Меркурий, които се свързват със знаците Дева и Близнаци. Това е денят на комуникацията, на отношенията с близките роднини, на клюките и на обучението. Като енергия това е един напрегнат ден. Всяко ново познание през този ден е добре дошло.

Четвъртък (jueves исп.) – Планетата Юпитер управлява този ден, а знаците, които са свързани с тази планета са Стрелец и Риби. Това се води късметлийски ден; също така това е ден подходящ за задълбочено познание, за юридически дела, освен това е ден, който носи оптимистичен заряд и желание за пътуване.

Петък ( viernes исп.) – вече всички знаем, че това е един от двата най-прекрасни дни от седмицата, защото е свързан с красотата, хубавата храна, любовта и приятните преживявания. Свързва се със знаците Везни и Телец.

Събота (saturday англ.) – денят на Сатурн. Трудно е този ден да се определи за много позитивен. Това е денят на отговорностите, денят в които се обръщаме към авторитетите в живота ни. Денят, в които зачитаме родителите- ходим им на гости, също така това е денят на мъртвите – те също се почитат през този ден. Свързва се със знаците Водолей и Козирог.

Неделя (sunday англ.) – най-хубавият ден от седмицата. Това е денят, в който всеки е много себе си и се чувства добре в кожата си ( ако в неделя не се чувствате добре в кожата си, се замислете дали следвате пътя си, с други думи – дали сте себе си, а ако сте нещастни в неделя, може би вие пак сте себе си). Ден подходящ за ново начало, подходящ за приятно прекарване с любими хора и специална грижа към децата. Неделя се свързва със знака Лъв.

Хората, родени през някои от дните на седмицата, носят до известна степен и харкатеристиките на деня, понякога само като нюанс, понякога като по-осезаема характеристика.