Рак
През тази година и Раците ще се променят. Тук промяната пък ще е леко странна. Обикновенно Раците се раздават за другите хора и то най-вече за тези, към които са привързани и обичат. През 2013 обаче ще са фокусирани върху себе си и ще се занимават с неща, които ги засягат лично, ще наблегнат над егоизма си.
Задълженията също ще им се увеличат, както и самочувствието. Това може да са задължения в работата, отговорности към дома, заемане на авторитетна позиция в една от двете сфери. Като цяло годината ще е много успешна за себеизразяването на Раците – а това я прави прекрасна, защото те обикновенно имат проблем името на тази основа.  
За сметка на това  може да се породи дисхармония по отношение на любовните партньори. Те могат да се чувстват пренебрегнати, може да искат повече внимание от страна на Рака.
Освен това Раците, които вече са родители трябва да са много търпеливи с децата си през тази година, защото децата няма да пропуснат да ги изкарат от кожата и да ги поставят в ситуация, в която нямат контрол и сигурност, а това е най-важното за един Рак.  
Скорпион
В момента преминаваме през периода на съзряването на всички Скорпиони. Това означава, че в зависимост от възрастта на Скорпиона, животът ще му поднесе предизвикателни ситуации, с които ще трябва да се справи. Не успее ли, ще почувства много силно, че не е успял. Успее ли обаче, ще се дари себе си с едно ново стабилно самочувствие и самоувереност, които ще се базират вече на една нова мъдрост и едно ново познание към живота и заобикалящия свят.
Всички тези промени може да не са лесни за представителите на този знак и на моменти да ги объркват. Може да имат проблеми да изразят това, което им е на душата.  Това объркване може да се дължи на липсата на информация относно промените. Затова решението е – отворете съзнанието си, приемайте новото, не се опитвайте за задържате това, което вече е отминало и няма място в живота ви.
 Позволете на новата енергия да дойде при вас и да ви изпълни, само така ще се чувствате много по-добре. Не е сега времето за носталгия и за опасения, а за активна промяна и съзряване.
Риби
Това е творческата година на Рибите. А всички знаем, че творчеството се свързва основно с две теми – това да сътворяваме любов и това да творим деца. И двете теми са чудесни при Рибите и могат да постигнат много добри успехи в тези две начинания. Това е една чудесна година за раждане на дете, за любов, за хубави и весели компании и почивки на екзотични места. Удоволствието е с рибите през тази година.
 За да има баланс във всичко, трябва да подчертаем и сферите, в които Рибите ще трябва да са внимателни. През годината могат да имат проблеми, които се дължат на безотговорност и пренебрегване на сериозността на проблемите. Освен това трябва  да се пазят от съдебни дела, от проблеми с институции или оформяне на документи.
За тези, които се занимават с висше образование или работят в тази сфера, то трябва да проявите търпение и да знаете, че нещата могат да станат малко по-бавно, отколкото ви се иска.  Познанието и при вас ще дойде, но ще изисква време.