Това е един от важните знаци в астрологията.Той е една от повратните точки в зодиака. Ако до момента душата се е учила да изгражда себе си и егото си, то сега се отваря към партньора, към другата гледна точка и започва да се изгражда на базата на отражението в другите хора.
Задачата на Везните е много сложна и предизвикателна. Те трябва да преведат човека от егото му към партньорството, към мястото, където се отдавана другия и където хората започват да вярват, че „ние” е по-силно от „аз”. Партньорството е една от най-важните и трудни теми в живота на всеки един човек. Везните го умеят добре и ни учат как да го направим.
За да се случи така, Везните са един от най-слабите знаци в астрологията. Какво означава слаб знак? Това е знак, при който егото е слабо развито. Това е необходимо на Везните, за да могат да пренебрегват на моменти себе си в името на партньорството, да могат да приемат чуждата гледна точка и да правят необходимите компромиси и отстъпки.
Обаче това е и една от големите слабости на този знак. Ако егото ти е слабо, то ти имаш нужда от силен партньор, който да го подсилва. Затова и партньорът е много важен за Везните, защото на него му се дава много голяма роля в живота. Оттук идва и един от големите проблеми  на Везните – крайната претенциозност. Това е техният начин. Стабилността и качествата на партньора са жизнено важни за човека- Везни, той все едно избира своеото второ аз и затова изборът е толкова претенциозен и важен.
Този начин на избор се свързва и с всички останали сфери от живота на една Везна. А именно този знак се свързва най-вече с добрия избор, с финния усет за красота и качество. Затова в естетичен план всички можем да се поучим много от Везните.
От споменатото горе следва още една важна характеристика за знака на Везните. Те са един от двата огледални знака в астрологията. Това означава, че много често Везните изграждат себе си на базата на това, което виждат в очите на партньора. Ако партньорът е силен и подкрепя човека-Везни, то във връзката може да има много хармония и щастливи моменти. Ако обаче партньорът пренебрегва Везната до себе си, то това може да докара Везната до тежки емоционални състояние, понякога до крайно отчаяние.
Затова Везните, които ценят себе си, си избират партньори със силно его като представителите на знаците Овен, Лъв и Стрелец. По-влюбчивите представители на знака си падат по хора от знаците Водолей и Риби, но там отношенията са много по-трудни и изискват от Везната през по-голямата част от времето да не бъде себе си, а да се опитва да бъде водещият партньор.
Много трудни са отношенията на Везните с представителите на знака Телец. Независимо, че има много симпатия и добро чувство между тези два знака, общите им дефекти, ги правят много трудни партньори.
Везните, сами по себе си, са много отговорни хора, дори на моменти прекалено. Тази отговорност се отнася както до личите им взаимоотношения, така и до професионалните. При всеки един момент обаче, Везните търсят едно взаимно партньорско отношение в хората около себе си, но и го предлагат. Ако не го намерят обаче, това им се отразява много зле.
Тъй като гледната точка при Везните често не излиза от самите тях, а именно от отсрещната страна, това дава на знака едно постоянно безпокойство дали са се справили добре, каква оценка ще получат, дали няма някой да си помисли нещо лошо за тях и това да се отрази зле на публичния имидж, който имат и който е така важен за тях. Затова може би една от най-трудните черти при Везните е тяхното колебание, което на моменти се изразява в подчертана невротичност и напрежение – черти, които Везните се опитват да прикрият с усмивка
5 неща, които трябва да знаем за Везните:
1.  Това, че Везните ви изглеждат мили и компромисни не означава, че нямат мнение, което може да защитават много яростно, ако им прелее чашата.
2. Везните са принципни хора, могат да бъдат и много крайни на моменти.
3. Трудността във връзката с Везни идва от факта, че ако вие като партньор забугите почва под кратата си, то цялата връзка ще се разклати.
4. Не се захващайте с една Везна, ако не смятате, че сте много качествен човек, който може да се отразява звездно в лицето на партньора-Везни.
5. Везните са свързани с Венера, а тя е свързана с парите. Затова понякога Везните могат да бъдат много очарователно пресметливи, дори стиснати. 

                   Ако искате да прочетете повече за този знак, натиснете тук.