Още от миналата година активно си говорим за трансформациии промени. Именно в новата година те предстоят. Но за да се случи успешно една промяна, то преди това трябва да се освободим от старото, от това, което ни задържа в миналото и не ни позволява да се развиваме. Това са наши стари представи, стари познанства, стара енергия, която предстои да бъде изчистена и заменена с нова. 
Може би неслучайно първото новолуние за тази година (днес 11.01.2013) се случва в амбизиозния знак на Козирога. Това е знакът, който високо вдига летвата на целите и очаква големи постижения, но освен това знае как да ги постигне. 
Точно днес и утре е прекрасно време да поставим пред нас нови цели и да се освободим от старите навици. Сега е моментът да решим за себе си какво искаме да постигнем през новата година и ако трябва да си го запишем на лист хартия и да го имаме като план за предстоящите 12 месеца.  
Новолунието се свързва с началото на новия цикъл, дава енергията на новото и на положителната промяна, която обаче ние ще постигнем на базата на нашите усилияи конструктивна работа. Новолунието в Козирог ще ни помогне да сме по-концентрирани, по-вдъхновени и много по- решителни по отношение на целите и амбициите ни.
Тази позиция е особено силна за хората, които са родени днес и утре, защото за тях със сигурност ще започне едно ново начало през настоящата година. 

Съветът към тях е – бъдете истински Козирози – объренете се към собственото си чувство на справедливост, правете това, което намирате за ценно и важно, вие знаете как да преследвате една цел, затова просот бъдете себе си и всичко ще се нареди прекрасно.  Успех!