Везните се опитват да подадат ръка на всички, искат да има хармония в отношенията, лесно виждат чуждата гледна точка и затова у тях се поражда едно голямо напрежение, което се изразява и в девиза им :”Аз се колебая”. А това се случва, защото Везните виждат всички страни на един проблем, те могат да приемат всяка една гледна точка, дори да не отговартя на собствената им представа за добор и лошо, а това води до едно напрежение и колебание къде се крие точно истината и дали ако се вземе под внимание едната страна, то другата няма да се обиди.
Не е лесно да си Везна, но е чудесно. Като цяло Везните имат много добри социални умения и знаят как да влизат в контакт с другите, да бъдат мили и възпитани събеденици, които знаят как да предразположат другата страна, да проявят симпатия, емпатия и чувство на приемане. Не очаквайте обаче една Везна да мисли и чувства всичко това, което ви показва. Важното е, че докато сте заедно, вие се чувствате добре в нейната компания.
Независимо, че знака на Везните се свързва с планетата Венера, която сама по себе си е символ на женствеността, то знакът е мъжки. С други думи имаме едно умело преплитане на мъжките и женските качества. От мъжките качества Везните носят целеустремеността си, желанието за внесат ред и дисциплина, а от женските качества носят способността си да бъдат мили, нежни, компромисни и да искат да постигнат хармония в партньорството.
Ако ви обича партньор Везни, то той може да направи всичко за вас – буквално всичко! За партньорите си Везните са готови на огромни компромиси, но във всеки един момент очакват положителна реакция и признание. Ако се замислите това не е толкова много, ако получавате толкова много обич и подкрепа от партньора си Везни, просто трябва да имате и вие партньорско отношение и да го предразполагате.
  
Везните са знак, който се свързва с есента. Затова те носят в себе си една своеобразна мъдрост и желание за хармония, защото именно те трябва да съчетаят в себе си прехода от топлото лято към студената зима. Цветовете, с които се свързва знака са именно есенните – жълто, топлокафяво и насително зелено.
Ароматът, с който най-често се свързват е този на момината сълза, която с себе си носи много голяма доза от представата на Везната за изисканост. Обиквноено аромати, които съдържат тази нотка, седят много добре на представителите на този знак, особено на жените.
Везните често са много податливи на емоционалните си състояния и това им пречи. Често имат и проблеми с бъбреците и долната част на гърба, затова трябва особено да се внимава, ако има здравословни неразположения в тези части на тялото. 

Освен това везните носят в себе си идеята за справедливост и за следване на правилните принципи. Тези качества правят Везните много добри юристи, съдии, законодатели, дипломати, т.н. Освен това могат да се занимават много успешно и с изкуство, с театър, с кино. Като цяло Везните са всестранно развити хора, които имат много таланти.