Стигнахме и до най-важният знак в астрологията – този на Лъва. Това е най-силната зодия. А какво разбираме под зодия? Това е позицията на слънцето по знак по време на вашето раждане. Между 23 Юли и 23 Август слънцето се намира в знака на Лъва, затова се казва, че всички, които са родени през този период, са зодия Лъв.
Защо това е най-силната позиция на Слънцето? Отговорът е много прост. Слънцето отговаря за егото и начина на изразяване на това его. Това е силата на всеки един Лъв – по един царски начин той представя себе си, мнението си, личността си. Това го могат най-добре представителите на този знак.
В езотериката Лъва се свързва с постоянния огън, а всички знаем, че това е една от най-силните стихии. Това не е огънят, които пламва и изгасва, това е този пламък, който винаги е силен и винаги гори. От една страна топли, но от друга страна изпепелява.
Но тъй като това е най-силната позиция на Слънцето, можем да кажем, че Лъвовете могат всичко, стига да го поискат и стига да са били добре възпитани.
Първо ще обърнем внимание на добре възпитани лъвове. Те са просто чудесни. Това са щедри и доронамерени хора, които излъчват респект и сила. Приятно е да си около тях, защото имаш чувството, че си под една голяма закрила и никой не може да ти направи нищо.
Лъвовете са и много романтични и много обичат да бъдат обичани, но истински са щастливи, когато самите те обичат. Тогава изпадат в едно подчертано розово състояние, където всичко им се струва прекрасно, а те са най-силните и невероятните на света.
Освен това лъвовете са много справедливи и обичат да помагат на другите, разбира се, във всеки един момент не трябва да забравяте да им благодаритеи да подчертавате колко добре са се справили. А това е толкова малко в сравнение с това, което Лъва може да направи за вас.
Но нека да изредим качествата, които Лъва е взел от другите знаци и притежава. Лъва има силно изразено его, цени парите – обича да ги има, обича да ги харчи. Освен това Лъва може да говори много интересно и с лекота да привлича вниманието на другите. Лъва цени семейството и иска да е заобиколен с любов и хармония. Лъвът е чудесен партньор и то най-вече за човек, който има нужда от закрила и подкрепа. Лъва се свърза с идеята за децата  обикновено представителите на този знак са чудесни родители, на моменти дори прекалено.
Що се отнася до работата Лъва не обича прекалено натоварените работи, както и дребнавите такива. Лъва може да поема отговорност и не му е приятно да се обяснява на сто души. Кариера, в която Лъва може да бъде шеф, да изказва мнението си, да го забелязват, да е на сцена, да блести- всичко това е за него.
Лъвът може да бъде ревнив и да пази много активно това, което смята за негова собственост. Той не обича да дели това, което смята за свое.
Лъвът полага много усилия да е Лъв и затова иска да получава положителната оценка за тези усилия. По отношение на образованието обикновено Лъвовете са много добри, много последователни и много целустремени и дори да не им се отдава нещо, то те полагат толкова много усилия, че накрая резултатът е добър.
Що се отнася до приятелите Лъвът много обича да е заобиколен от хора, които му се радват, а той обича да ги забавлява. Независимо, че всеки иска да е приятел на Лъва, то той не се разбира с всички, като най-добрите му приятели са от въздушните зодии – Близнаци, Водолей и Везни, има много добро разбирателство и със Стрелеца.  Тези знаци са много подходящи и за интимни партньори за един Лъв.
По отношение на връзките Лъва трудно намира хармония с представителите на знаците Козирог, Скорпион и Риби. Нещата се получават трудно, с много компромиси и винаги някой е недоволен. А Лъвът не обича прекалено трудните неща.
Досега поговорихме за добре възпитания Лъв, който излъчва мърдост и любов. Нека да кажем какво се случва с не така добре възпитания Лъв. Той е един непоносим човек. Живее за да се оплаква, започва жално и стига до ужасна агресия, която се предава и на останалите. Краен егоцентрик и скандалджия, които е непоносим дори за себе си.
 В такива моменти трябва да знаете, че лъва е буквално котка. Щом крещи и е разстроен, то трябва да се отнесте с него като с котка. Да го приласкаете, да го успокоите и да го прегърнете. Тогава нещата ще се оправят. Не направите ли това, лъва може да ви отрови живота с мърморене, агресия и инфантилизъм. Затова внимавайте!
5 неща, които трябва да знаем за Лъвовете: 
1. Лъвът няма проблеми – той има нерешими драми, които ще ви сподели, изигравайки ги като на сцена.
2. В положителното си проявление Лъвът може да е много инфантилен, стигащ до изключителен артистизъм.
3. Лъвът винаги чува критиката ви и на момента си взима бележка, но той просто мрази критиката, затова не я повтаряйте!
4. Никога не си позволявайте да пренебрегвате един Лъв – нито като поведение, нито като думи – това ще ви докара много проблеми!
5. Лъвът може всичко, просто се научете как да поискате от него да ви го даде. 
                      Ако искате да прочетете повече за този знак, натиснете тук.