Днес ще сме свидетели на пълнолуние, което ще се случи в знаците на Водолея и Лъва.
Енергията на пълнолунието е много силна и в редица религии именно с това влияние се свързват много празници. В народния фолклор има много предания, които се свързват с магическата сила на пълнолунието. По-страшните тълкувания дори говорят за безсъние, за признаци на лудост, за отключване на свръхспособности в хората.
От астрологична гледна точка това е напрегнат аспект между Слънцето и Луната т.е опозиция. Те се намират на 180 градуса. В една подобна ситуация не можем да говорим за хармонично протичане на енергията, защото тя е разпокъсана и затова се създава такова голямо напрежение около пълнолунието.
Освен това в самата дума пълнолуние се разбира, че акцентът пада на луната, а тя от своя страна се свързва с емоциите. Като събедем двете идеи накрая получаваме напрежение в емоциите. Всички знаем, че едно подобно напрежение може да придобие много и то различни форми, някои от тях много неприятни.
Емоциите са напрегнати. А когато и пълнолунието се случва в знаците на Лъва и Водолея, то можем да кажем, че емоциите ще са напрегнати най-вече по отношение на приятелите и любовните партньори.
Акцентът този път пада  върху знаците Лъв и Водолей, но тъй като говорим за Луната, няма как да изпуснем и знака на Рака.  Определено ще бъде една интересна нощ!