Другата двойка опозиционни знаци, които ще разгледаме са тези на Телеца и на Скорпиона.

Още в самото начало искам да подчертая, че всяка една двойка знаци в астрологията носи своето послание. Ако при Лъв и Водолей акцентът падаше на взаимоотношенията, то това беше така, защото Лъвът се свързва с любовта, а Водолея с приятелството.
От своя страна Телецът и Скорпионът изграждат остта на притежанията. Това са както личните ни качества, които притежаваме, така и ресурсите, с които разполагаме, парите, нашите и на партньора. Това е най-материалната ос.
Телецът се свързва с идеята за „мое” и за него е важно какво той притежава. Този знак обича парите, обича да ги пести, да ги трупа- те му дават сигурност, карат го да се чувства спокоен. Няма ли пари Телецът губи баланса в живота си, както и опорната точка, като всичко това води до пълен и нерешим хаос в живота му.
Телецът не е ориентиран само към парите, той обича да притежава всичко. Обича да притежава  лични качества, с които да е забалежим, обича да е красив, да е умен, да е образован, да изпъква с това, което притежава както в материален, така и в духовен план. 
Най- много го радва на тази земя да говори за това, което е негово. Неговият дом, неговото дете, неговата кола, неговият партньор, като всичко, което притежава по един или друг начин го изгражда като образ.
Затова и телецът обича всичко около него да е стабилно, солидно и най-много се плаши от промените, които биха застрашили стабилността в живота му. Това прави Телецът доста муден, бавен и противопоставящ се на промяна.
От другата страна се намира Скорионът. Той започва с промяната, премахва всичко, което е мъртво и вече няма място в живота му. На моменти действа крайно, като не се интересува от стабилността и хармонията, защото трудно ги постига.
Скорпионът се свързва с идеята за „твое”. Затова и той винаги е готов да сподели всичко с партньора си – както парите си, така и емоциите и качествата си. Това е начинът на Скорпиона да реши един проблем – чрез сътрудничество и като се наложи чрез манипулация.
Може би по тази причина Скорпионът печели по-лесно парите си, защото те никога не са само негови, а той е готов да ги сподели. Скорпионът е много гъвкав по отношение както на качествата, които притежава, така и по отношение на парите. Всичко се използва за да се постигне целта.
Как решават един проблем двата знака?
Ако има врата, през която трябва да се премине, то Телецът с години и с безкрайна упоритост, лишена от всякаква логика, ще удря вратата с рогата си докато не я събори, докато Скорпинът още в първите пет минути ще е подкупил портиера и ще е преминал.
По какво си приличат толкова тези два знака?
Приличат си по това, че те са частите на едно цяло и няма да има „твое” без „мое”, няма как да се запази хармонията, ако няма трансформация, няма как земята да бъде плодородна без водата.
И двата знака са много фиксирани върху парите и върху това, което притежават. Както Скорпиона, така и Телеца ревностно пазят това, което е тяхно – партньор, дете, социално положение, пари, т.н.
Във всеки един Телец се крие нещо от Скорпиона и то се вижда в крайна ситуация. Кроткият и търпелив Телец става откачен и бесен човек, когато го извадят от кожата му. В крайни ситуации, за да запази себе си, Скорпионът може да стане много търпелив и упорит.
И двата знака обичат да си хапнат и да си легнат, обичат домашния уют и престижните места, дестинации, компании, т.н.
Това е и остта на сигурността. Когато се съберат тези два знака те изграждат една голяма материална стабилност и това, което най-много ги плаши са рисковете. Дори Скорпионът, които е свикнал да рискува, събере ли се с Телец, губи до голяма степен това си качество.
Какви са взаимоотношенията между тези два знака?
Телците са красиви, а Скорпионите магнетични. Оношенията са прекрасни, дълготрайни и много хармонични. Разбира се има и пререкания, защото Телецът не харесва флиртаджийството (мислете за много по-силна дума) на Скорпиона и крайната му ревност, докато Скорпионът не винаги може да прекара толкова разнообразно и забавно с Телеца, както му се иска.
За сметка на това, стигне ли се до брак, то следва една стабилна и хармонична връзка.