Какво реално представлява връзката между двама души – тя жива ли е, развива ли се самостоятелно или всичко зависи от намеренията на участниците.

Когато двама души се съберат доброволно по една или друга причина, в случая ще разглеждаме любовните отношения, те създават едно общо енергийно тяло, което се нарича егрегор. То се създава на доброволна база, подхранвайки се от енегриите на участниците във връзката. То представлява общата енергия, която двамата участница влагат във взаимоотношенията, любовта, омразата, близостта, нежността, обидата, страха, отдадеността – всички тези качества придават оттенъци на егрегора и го украсяват. Затова връзките на различните хора са различни и не е добре да бъдат сравнявани.


Какво кара егрегорът да съществува по-дълго?

Както може би до момента разбрахте егрегорът е енергийното дете на двама души – просто си няма тяло, но функционира точно като дете – както го възпиташ и отгледаш ,то такова ще порасне. С други думи позивитните общи преживявания, които генерират красиви спомени, силните позитивни емоции, незабравимите преживявания – това е най-добрата храна за егрегора, защото в състояние на криза, той черпи от тези запаси ( точно както тялото).

Ако обаче енергията между партньорите е негативна, ако те се карат постоянно, техният егрегор е черен, лош, завличащ и двамата участника в една изчерпваща ги връзка, която е вредна и за двете страни.

Какво става при истинска, голяма, дефинитивна раздяла?

Тук не става въпрос за скарване или просто цупене, а за голяма раздяла. Тази раздяла често говори за смъртта на егрегора т.е смъртта на тези отношения. Това е краят. Има ли изход? Да – тези отношения могат да бъдат погребани и на тяхно място да се изградят напълно нови ( което се случва много рядко) или просто тези хора трябва да разберат, че нямат никаква нужда повече да са заедно и няма на какво да се научат, ако не го направят сякаш ще живеят с един труп, който постоянно ще застава между тях.


Как се разбира всичко това от астрологична гледна точка?

В астрологията има част, която се занимава специлано с партньорските отношения и много точно може да ги дефинира, дори има прогностика, която се отнася до двойка, тя се прави именно на базата на този егрегор, който също си има собствена карта.

Често този тип анализ помага да се живее по-лесно в парнтьорство, показва тези страни, с които трябва да се съобразим и тези които можем да подсилим във връзката. Също така съветва дали пред нас е подходящия партньор или отношенията ни ще бъдат едно безкрйно напрежение, което ще декларираме като връзка, само и само да не сме сами.

Този анализ отново е само за хората, които имат нужда от истината и са готови да я приемат или поне да я чуят, в противен случай заблудата и илюзиите са по-добрите съветници.