В денят, в който всеки един изразява любовта си чрез подарък е моментът да си поговорим малко повече и за това как всеки знак разбира любовта, какво за него значи тя и как би могла да бъде показана:
Овен – обича личните подаръци предназначени точно към него и отговарящи на желанията му. Така той разбира, се го обичате, към това може да помогне да говорите за личността му и да му се възхищавате. Хубаво е да подклаждате ентусиазма му. Овенът разбира любовта като лично отношение.
Телец – тук няма да минете само с думи. За да зарадвате Телецът трябва да му купите престижен подарък, марков, може да е хубав парфюм или маркова дреха, чанта, обувки, т.н. Освен това, това е и знакът, който се свързва с храната – затова един добър ресторант няма да е излишен. За него любовта е сигурност, а сигурността се изразява в притежания.
Близнаци – винаги добър подарък за Близнака е някаква нова техническа придобивка. Близнаците се ентусиазират от това да получат нов телефон, нов таблет или хубав аксесоар към тях. Близнаците разбират любовта като комуникация, затова някакво средство за комуникация е чудесен подарък за тях.
Рак – Тук подаръкът трябва да е много личен и много сантиментален, дори да е малък. Много е важно в каква обстановка и в каква атмосфера ще се подари. Атмосферата и обстановката дават гаранция за щастие при Рака, независимо какъв е подаръка. Това е знакът, който винаги очаква обвързване, затова и един жест привързаност под формата на букет красиви цветя, пръстен – това би било чудесно.
Лъв –  за да зарадвате Лъва трябва да му подготвите подарък, в който има романтика, но и е насочен изцяло към неговата личност, което може да бъде красива рамка във формата на сърце  със снимка и послание. Лъвът разбира любовта като оценка на личността му и като негови партньор трябва да примемате това, което ви се дава като се отплащате с възхищение и благодарност.
Дева –  Тук трябва практичен подарък, няма нужда да се подарява екстравагантен подарък – а такъв който може да се използва и да се хвали Девата с него. Може да е часовник, гравиран и  престижен. Партньорът за Девата е отражение за добрия социален статус.Умейте да придавате стойност на  Девата до себе си.
Везни – Радостта тук идва с красив подарък, който носи висока сантиментална стойност, като трябва да е поднесен в приятна и много задушевна обстановка – бижу, аксесоар,т.н Също така може да е романтично пътешествие, където да сте си само двамата. Везните разбират любовта като отдаденост и пълно посвещение на партньора.
Скорпион  Независимо дали говорим за мъж или жена, имаме необходимост от много тежък престижен подарък – алкохол лимитирано издание при мъж, при жена може да е всеки подарък, но най-висок клас или секси изненада както за мъжете, така и за жените. Скорпиона възприема любовта като страст, дори маниакалност.
Стрелец – Има нужда някой да се е заинтересувал предварително за неговите интереси и хобита и да му подари нещо свързано с това. Примерно при мъже, любители на вино – някакво интересно вино. Стрелците обичат интересни, нестандартни и невинаги практични подаръци, които обаче са забележителни: гривни или обици,запалки за мъжете, колан.  Стрелецът възприема любовта като игра, приятно прекарване, не трябва нещата са са прекалено сериозни.
Козирог – Може да го вкарате в магазина и да си избере сам подарък, за да бъде максимално практичен. Наблегнете или на тотална романтика или на голяма практичност.  Възприема любовта като социален престиж.
Водолей – странен или ексцентричен подарък, нещо, с което мило и симпатично да му покажеш колко много значи за тебе. Възприема любовта като приятелство.
Риби  Романтиката на най-висока степен. Тук е моментът за поеми, колажи, вричания, , татуировки,тениски. Възприема любовта като саможертва и пълно отдаване.