Една ос, без която не можем. Тя ни учи на социална адаптация и на това да сме полезни на хората около нас. Всеки един човек е дошъл на тази земя за да влезе във взаимовръзка с другите хора и по някакъв начин да им служи– било то материално, емоционално. Дори и най-големите егоисти трябва да служат – на себе си. Затова това познание, което се крие в тази ос е изключително важно за всеки един от нас.
Ако Девата е символ на условното служене, то Рибите се свързват с безусловното служене. При знака на Девата винаги има идеята за компенсацията. Те са много готови да помогнат, много са отзивчиви и способни да направят и чудесна, дори за хора, които не познават добре. Винаги обаче я има идеята за услугата, която трябва да се върне. Девите са логични хора и  мислят по този начин – ако се дава, трябва и да се получава.
При Рибите не е точно така. Истинските Риби са крайни идеалисти, които могат да жертват себе си не само за близките си и за хората, които обичат, но дори и за непознати. Те дават, без да очакват, че ще получат. Рибите са способни да пренебрегнат егото си и да се отдадат както на друг човек, така и на някоя кауза, на някоя идея. В това е силата им. Безусловното даване се свързва с този знак и именно той ни показва как става това.
Също така тези два знака се сързват и с комуникацията.  Като представители на променливия кръст и тези два знака се свързват с комуникацията. Комуникацията, от своя страна, се свързва с информацията. Тук идва и основната разлика между тези два знака. Девите събират своята информация на базата на логиката. Съвременното общество се базира именно на тази основа – материално-логичната, в която се търсят доказателства и факти, на които да се базира едно заключение. Затова и начина, по които Девите комуникират информацията е по-социално добър и приет.
За сметка на това Рибите не разполагат с логика, на моменти тя дори много им липсва напълно. Те обаче имат много по-точен метод да достигат до информацията – това е интуицията. Тук пак се връщаме на принципите на съвременното общество – то отрича всичко, което не може да се пипне и усети и затова не се доверява на интуицията, затова и социалния начин на комуникиране на информацията на Рибите не е така популярен и дори на моменти буди смях и недоверие сред най-консервативните хора.
Има тук една разлика и тя е в полза на Рибите. Логиката се управлява от обществото и често лъже, интуицията, която е наше лично притежание – никога!  
Третото важно тълкуване на тези два знака се свързва със здравето. Девата се свръзва с физическото здраве на човека, а знака на Рибите с психическото здраве.  Тук пак се акцентира на идеята за служенето – този път към самите нас. Знакът на Девата се свързва с диетите, с хранителните режими, с реда, който можем да внесем в живота си. Знакът на Рибите се свързва с емоционалния свят на един човек, който пък, от своя страна, оказва директно влияние на психическото здраве.
Оттук идва и връзката между  двата знака. Когато психическото здраве на един човек е добре, това може да предполага и добро физическо здраве. Именно това прави неделими знаците на Девата и Рибите.
Между тези два знака често има много голяма симпатия и разбиране, независимо че често те гледат в различни посоки. Това ги прави и много близки и всяка една Дева прилича на Рибите по това, че иска да има по-добър конткат с личните си емоции. Рибите от своя страна много биха искали да бъдат малко по-логични и подредени и вярват, че така живота им ще бъде по-лесен. 
На пръв поглед това са два лесни знака, но реално не е така. Девата е последният знак от аз-зоната и учи човек как да служи, как да внесе ред в живота си и да се приготви за партньорството. Рибите са посленият знак на зодиака и ни учат как да служим на всички. Да научиш хората в материалния  и егоистичен свят да служат е една нелека, но велика задача!