Днес Меркурий -планетата на комуникацията, се обръща в знака на Рибите. Това е една от най-слабите позции за тази планета.
 Ретроградното движение означава две неща: от една страна дава затрудение във всяко едно проявление на Меркурий, от друга страна могат да се случат неща, свързани с комуникацията и договорите, които дълго са били отлагани, а сега ще се сложи край с тях, незасиимо от нашата воля.
Трудното този път е, че освен, че е с ретроградно движение Меркурий се намира в много слаба позиция. Това може да предложи много задкулисни игри в живота, в политкиката, в бизнеса. Обърквания, илюзии, напразни очаквания – всичко това може да се случва до 17 Март, когато ситуацията отново ще стане нормална.
Разбира се, не е добър период да се сключват или развалят договори, да се купува техника, може да има объркване във всяко едно комуникационно ниво, може да има проблеми с техниката. Не е подходящ период и да се местите.
Най- засегнати, както винаги, са представителите на знаците Дева и Близнаци, но този път към тях ще включим и представителите на знака Риби, защото Меркурий се обръща именно в този знак.
 За Девите периода е сложен и по други астро-причини. Затова е добре представителите на този знак да са внимателни с всяка една сфера от живота, но най-вече със здравето си!