В последно време получих редица сходни въпроси, които са свързани със астрологичните знаци, които се намират един до друг, така какво са примерно за Телеца – Близанаци и Овена.
Има хора, които ми споделиха мнението, че тези знаци по принцип „се мразели” и искат да разберат защо, други пък чували, че между тези знаци има голяма хармония и питат дали е истина.
Във всеки един случай истината не е така крайна. Съседните на нашата зодия знаци винаги са важни в живота ни, защото много често ние имаме планети в тези знаци и това предполага или добра комуникация, или добри романтични отношения, добро разбирателство. Разбира се, когато говорим за разбирателство между двама души, винаги трябва да се разгледат рождените им карти и особеностите, които те имат.
От друга страна всеки един следващ знак носи едно ново познание за предходния. Това ново познание на моменти може да дразни предходния знак, просто защото той го няма, но може и едновременно с това да го очарова и той да иска да се научи. Сега ще обясня.
Първят знак е Овенът –той се свързва с риска, с крайното поведение. След него се намира Телецът, който носи в себе си идеята за хармония и стабилност. Това е едно ново познание на Овена, което той не притежава. От самият човек зависи дали ще поиска да надмогне себе си и да се научи на нещо ново или ще отрече всичко ще се се затвори в собственото си его.
От Близнака Телецът може да се научи на гъвкавост, на адаптивност – качества, които той не притежава.
Силно интелектуализирания Близнак, който само мисли и прегрява на моменти от мислене може да се научи на емоционалност от Рака.
Ракът, потънал в собствените си емоции, често се чувства запалашен от заобикалящия го свят. Той може да се научи на себеизразяване, смелост и налагане на себе си от Лъва.
Лъвът силно фиксиран в себе си, не умее да служи и това е нещото, на което може да се научи от Девите.
Девите – прекалено критични и организирани, могат да се научат на това как да са добри партньори от Везните.
Везните, които са прекалено неуверени на моменти и имат чувството, че от тях нищо не зависи, могат да се научат от Скорпиона как да правят промени/трансформации, когато това им е необходимо.
Прекалено мрачния и потънал в дълбоките си емоции Скорпион може да се научи на оптимизъм от Стрелеца.
Стрелецът, който се слави с липсата на правила в живота, може да се научи как да има добър социален образ и да спазва правила от Козирога.
Прекалено догматичния и спазващ правила Козирог може да се научи на симпатия и свобода от Водолея.
Водолеят, който не винаги борави добре с емоциите си и мрази ограниченията, може да се научи от Рибите как да се подчинява емоционално на другите и как да жертва свободата си в името на близките до него хора.
А Рибите, които имат напълно размито его, могат да се научат как да бъдат себе си от Овена.
Както виждате няма край – има цикъл, който се повтаря. Всеки един знак нови в себе си много важно и ценно познание, което трябва да се научи. Желая ви успех в това начинание!