В рамките на около 40 дни се сблъскваме с три важни затъменения. Всичко това предполага много голяма промяна в енергията, която ще се отрази на всеки един от нас.
Изключителна важност има  Слънчевото затъмнение на 10 май. То се случва в знака на Телеца, като самата енергия на този знак е много силно представена. Независимо, че Телецът е знак, който се свързва с хармонията и стабилността, то при това затъмнение може да има и редица напрегнати моменти.
От една страна много силно ще е застъпен въпросът за парите. Те ще ни носят както щастие, така ще са и метод за манипулация. Това може да се отрази напрегнато в социален план, още повече, че ситуацията в момента в страна е точно на ръба на голяма трансформация.
Всеки един от нас ще насочи вниманието към притежанията ви и ще ги осмисли по един нов начин. На първо място това са парите в живота ни и тяхната роля. На второ място това са личните ни качества. Ситуациите, в които ще бъдем поставени ще ни накарат да активно да се замислим за материалния свят и къде се намираме ние в него, а от друга страна  ще има ситуации, които ще ни накарат да тестваме личните си качества.
В емоционален план то носи посланието, че енергията ни трябва да е насочена към новото и към промяната, а не към това да задържим в живота си стари и ненужни хора, мисли и поведение.
В здравословен план всеки един от нас може да усети неразположение в две направления. От една страна може да има сериозни стомашни проблеми, които да се дължат на преяждане, от друга страна сънят няма да е спокоен през тази седмица.
Енергията е много силна и ще носи силен трансформиращ потенциал. Да не забравяме, че това е средното от трите важни затъмнения, последното от този цикъл ще е в края на май. Тогава отново ще се изправим през новата енергия, дори и да не е по този силен начин, по който ще се случи сега.