Една много силна седмица, в която към идеите ще прибавим вече и емоции и именно емоциите ще ни карат да действаме и да се активизираме. Анализът на света, който ни заобикаля също ще преминава през емоциите.

Освен това тази седмица имаме Новолуние в знака на Близнаците, а то ще даде един нов старт на представителите на знака, които имат рожден ден по това време (08.06).

Най-важното събитие през тази седмица е обръщането на Нептун (07 Юни). Той става ретрограден и дава акцент на темата на самотата, на емоциите, на служението. Предизвиква ни да разберем и осъзнаем, че всики сме част от цяло и ако една част от това цяло страда, то страдат и останалите.
Овен  – стигнахме до момент на важен избор в живота на Овните, а този избор ще е подчертано емоционален. Това, което обаче Овните усещат, че е за тях и това, което логиката им казва не е едно и също. Оттук може да има известна драма по отношение на избора. Нека послушат интуицията си.
Телец – Телците преминават през слънчевия си период в момента и енергията е на тяхна страна. По-лесно се справят с трудностите и предизвикатеслтвата, енергията им също е на много добро ниво. Когато един Телец има енергия, то никой не може да го спре. Затова продължавайте в същия дух през тази седмица.
Близнаци – поредната силна седмица за Близнаците. Тези, на които им мина рождения ден вече усещат прилив на нова енергия, а тези, на които им предстои трябва да изтърпят само още няколко дни. За награда ще има новолуние в знака на Близнака на 8 Юни, което ще е много важна за представителите на знака, родени около тази дата.
Рак – Планетата на любовта и романтиката преминава тази седмица в знака на Рака. Тя ще изпълни живота на Раците именно с тези чувства и качества. Чудесна седмица за представителите на знака, които се занимават с мода или с изкуство. 
Лъв – големите успехи на Лъва през тази седмица ще са свързани с способността да му да се обръща към самия себе си и да остава сам за да зарежда батериите си. Това е седмица за уединението, затова бясната социалана активност дори не е препоръчителна.
Дева – това ще е една предизвикателна седмица за Девите, защото те също ще трябва да се обърнат към емоционалната страна на своя характер, а тя не е силната им. Решенията, които ще трабва да бъдат взети няма да са вече на базата на логиката, а ще имат своята емоционална мотивация.
Везни –  Везните могат да имат чувството, че всичко се е забавило около тях през тази седмица. На моменти може да се породят съмнение и колебание и то по отношение на неща, които Везните са смятали за много сигурни в живота им.  Известна част от плановете и намеренията ще трябва да бъдат преразгледани.
Скорпион – семейството ще е много важно за Скорпионите през тази седмица. Събития със съпругата, с майката или с малките деца ще са на приоритетно място в живота на Скорпионите. Може близките ви да имат нужда от вашата емоционална подкрепа относно периода, през който преминават.
Стрелец – Стрелците са на ръба да вземат важни решения в живота си, но на моменти просто им липсва смелост. Това  ги отчайва, в други моменти ги прави открито агресивни. Ако има обаче прекалено много неща, които не им допадат, добре е решение да бъде взето, дори и да е трудно.
Козирог – Трудна седмица по отношение на избора и още повече по отношение на емоционалния избор или този, които се базира на чувства и е свързан с близък до сърцето човек. През тази седмица на Козирозите може да им се наложи да са отстъпчиви и да правят неща в името на хората, които обичат, дори и това да не им харесва. По никакъв начин обаче не трябва да показват недоволство.
Водолей – много емоции ще има в живота на Водолеите през тази седмица, но тези емоции могат да са на моменти много непонятни за представителите на знака. В един момент ще ги радват, в друг момент ще ги объркват, в трети ще ги натъжават. Основно емоциите ще са свързани с ролята на майката в живота им.
Риби – много внимателни трябва да са Рибите относно емоциите си през тази седмица (Нептун става ретрограден в знака Риби). Емоциите ще са хубави и наситена с романтика, но при Рибите прекалено многото емоции, дори и позитивните такива, могат да предизвикат объркане и едно разфокусиране върху живота. Затова наслаждавайте се на хубавите емоции, но запазете връзката с реалния свят.