Фазите на Лунатасе използват за редица неща. По-често жените ги използват за да планират диетите си, за да планират кога е подходящо да си направят прическа, т.н. Това разбира се е практичната страна на нещата. Има и още една, която е по-дълбока и която ще анализираме сега.
Казвали сме, че пълнолуние означава, че Слънцето и Луната са застанали едно срещу друго – в астрологията наричаме това опозиция. Това е напрегнат аспект, както и много важна фаза по отношение на решенията и на процесите.
Важността на това пълнолуние идва от няколко неща. Говорим за супер Луна, а това означава, че Луната е много близо до Земята и нейното влияние е много силно. То по принцип е много силно, но сега ще бъде подчертана лунната мощ.
Освен това Луната се намира в най-слабата си позиция – тази на Козирога. А освен това пълнолунието се случва в кардиналнитезнаци Рак и Козирог. Всичко това  го определя като подчертано важно.
По отношение на тъкуването ще ви споделя моята интерпретация, а съм сигурен, че колегите ще дадат и своите и всеки един ще е прав, защото е минал тълкуването през неговия опит и лична гледна точка.
Ракът е знак, който се свъерзва с емоциите, а Козирогътсъс сферата на социалното. Социалният живот ще е силно повлиян от емоциите, а емоциите ще са провокирани от социалния живот. Няма да се чувстваме добре с емоциите си, няма и да сме склонни да ги държим в себе си. Ще искаме да ги споделим в социален план и да ги използваме конструктивно. Именно емоциите ще са тази енергия, от която ще се нуждаем за да се справим с проблемите, които ни притесняват и вълнуват.
Всичко, което се случва в социален план ще е важно за нас, а ние ще сме участници в него именно с нашите емоции. От нас зависи да се постигне такава промяна, че емоциите отново да се почувстват хармонично, това ще доведе и до хармонизиране в социален план.
Разбира се, това пълнолуние ще бъде важно за представителите на знаците Рак и Козирог, както и за Овните и Везните, родени в първите дни на знака.