Тази седмица имаме няколко много важни астрологични събития, които ще окажат голямо влияние върху всеки един от нас. Интересното е, че и двете най-важни се случват в знака на Рака. Това означава, че ще са намесени много емоции, всичко ще рефлектира силно на вътрешния ни свят, освен това ще сме много внимателни по отношение на дома, на семейството и на близките ни и ще сме ориентирани към тяхната сигурност.  
Първото събитие е обръщането на Меркурий, което се случва е знака на Рака. Всеки един ретрограден Меркурий ни предупреждава да сме внимателни по отношение на комуникациите. Този път акцентът е върху емоционалният израз на комуникацията.
 Емоциите на моменти могат да са пречката пред правилното изразяване. Лесно можем да се засягаме, а и лесно можем да обиждаме другите, без да си даваме сметка, а тези обиди да остават завинаги в сърцето ни. Това се отнася както до личния, така и до публичния ни живот. Периодът не е подхоящ за преместване, за сключване на договори, за старт на обучение, за пътувания. Ако обаче всичко това е планирано по-рано, то значи трябва да се случи и някаква карма да се изкупи.  Най-внимателни тук ще трябва да бъдат представителите на знаците Близнаци, Дева и Рак.
Другото важно събитие е преминаването на планетата Юпитер в знака Рак, като това е една от силните позиции за тази планета. Това означава с две думи, че късметът ще се подобри, ще има една нова положителна надежда за хората. Всичко това ще се случи обаче, ако се научим на прошка и на състрадание към другите.
Чувствата ще преминават през прошката, а тя ще ни дава даровете на Юпитер.
Какът тип събития ви очакват може да разберете като си спомните какво ви се е случили между летата на 2001- 2002 година, когато Юпитер отново беше в Рак.
 Най-силно разбира се това ще се усети от представителите на знака Рак, които в продължение на една години и малко ще имат тази положителна енергия, която ще бди над тях. Това е едно подчертано хубаво събитие за всички представители на земните и водните знаци: Рак, Риби, Скорпион, Телец, Дева и Козирог.
Имаме и още едно събитие, което не може да се мери по важност е предишните две, но то пак е важно и то за представителите на знака Лъв, както и тези от знаците Стрелец и Овен. Това е преминаването на планетата на любовта в знака на любовта Лъв.
Силно положително влияние и създаване на много добри възможности ще има и за представителите на знаците Водолей, Везни и Близнаци.
 Също така Венера отговаря и за личните финанси, затова можем да очакваме положителни моменти в това отношение при изброените знаци.
Много любов ще има през тази седмица и тя ще се изразява по един огнен и забележителен начин.