Може би всеки един от вас усеща вече неочакваните ситуации, които започват да се слуват в живота ни.  Точно това дава обръщането на Меркурий. Едно объркване, стресови ситуации, от които можем да излезем, но с малко по-изпилени нерви и до края няма да се знае точно какво ще се случи.
Трябва да се особено внимателни хората, които работят в сферата на комуникациите – медии, интернет сайтове, т.н. Може да има подчертан хаос по отношение на работата ви.
В астрологията е много важен стартовият момент за всяка една дейсност в живота ни. Смята се, че ако този момент е по време на ретрограден Меркурий, то в един момент ще се получат обърквания и можем сами да променим плановете си. Още повече, ако става въпрос за сфери, управялвани от тази планета.
Затова периодът не е много добър за покупка на кола. Енергията не е подходяща за голямо местене. Подписването на договор, както и смяната на работата точно сега не са препоръчителни.
Тук идва и въпроса: „ Какво да правя, ако ми се налага точно сега?” Това означава, че наистина ви се налага и трябва да преминете през този урок или задача, но се пригответе да сте по-търпеливи и да си давате сметка, че не всичко ще зависи от вас, на моменти трябва да сте просто един външен наблюдател, който гледа представлението от първи ред.
Колко време продължава този ретрограден Меркурий? 26 Юни – 20 юли
Кои са най-засегнатите знаци? Близнаци, Дева и Рак