Другото важно събитие, което се случи през тази седмица е преминаването на планетата Юпитер в знака на Рака.
От една страна се намира Юпитер – той се свързва с късмета, с успеха, с разширението, с оптимизма. Винаги е хубаво да имаш положителна връзка с тази планета в рождената си карта.
От друга страна се намира знакът Рак. Това е знакът, който се свързва с идеята за сигурност, с идеята за грижа, свързва се с архетипа на майката, това е знакът на плодородието.  Ракът е и специално свързан с идеята за дома и за семейството.
Може би затова тази комбинация Юпитер в Рак е така успешна и тази планета се чувства така добре в този знак. Всяка една от важнте теми за Рака сега ще бъде положителн характеризирана благодарение на влиянието на Юпитер. Това означава с две думи, че късметът ще се подобри, ще има една нова положителна надежда за хората. Всичко това ще се случи обаче, ако се научим на прошка и на състрадание към другите.
Чувствата ще преминават през прошката, а тя ще ни дава даровете на Юпитер.

За кого ще е положителен този период?  Най- краткият отговор е за всички, защото в завимост от позицията на знака Рак в рождената ни карта, той ще ни окаже различно влияние. Разбира се, най-вече за представителите на знака Рак. Това е годината, в която енергията ще е на тяхна страна и ще ги подкрепя във всяко едно начинание.
Също така останалите водни знаци – Риби и Скорпион ще получат желаната подкрепа от Юпитер през тази една година.
Земните знаци Телец, Дева и Козирог ще имат редица положителни възможности за развиеите и изграждане на сигурността такава, каквато я разбират. 
Нека да не забравяме и хората, които имат една от кардиналните оси – асцедент, десцедент, медиум цели или имум цели в Рак. Там определено ще има положителни събития, които ще ви донесат много щастие.
Да не забравяме, че Ракът се свързва с началото на лятото и горещите емоции. Затова ви пожелавам едно много весело лято, изпълнено с множесто положителни емоции.