Това е седмицата на притажанието и на силните емоции. Седмицата на ревността, на чувството за собственост. Всеки ще брани много жестоко това, което намира за свое в материален или емоционален план. Ако някой се опита да му го отнеме ще се разрази война. Тази тенденция е актуална както в социален, така и е личен план.
Овен   независимо дали искат или не Овните тази седмица ще трябва да се съобразят с хората около себе си. Малко повече чувствителност и симпатия от тяхна страна ще им помогнат да бъдат по-добре разбрани и по-лесно да прокарат идеите си. Дори и да не са максимално себе си, то пак си заслужава да опитат.
Телец –  сигурността на Телеца може да бъде разклатена през тази седмица. Може да има едно люшкане между идеи, колебание, трудно да се формулират целите и всичко да се случва с много опасение. Тази седмица е по-добре да оставите събитията да ви подскажат какво да направите, отколкото вие да действате.
Близнаци – в момента има много нерешени неща в живота на Близнаците, които изкачат от миналото и търсят своето решение. Близнаците не обичат обаче да поглеждат назад, но няма как – щом нещо е излезнало на повърхността, значи то изисква вниманието ви и трябва да се справите с него.
Рак –силниият период за Раците продължава и то най-вече за тези, които са родени в началото на знака. Що се отнася до тези, които са във втората половина на юли, то трябва да са много внимателни по отношение на смяна на работата и оформяне на документи през тази седмица.
Лъв – Лъвовете постепенно навлизат с Сатурновия си период. Тази година той ще е много емоционален и основните предизвикателства в него ще са съвързани с емоциите. В този ред на мисли е добре да бъдат подредени емоциите през тази седмица и ако има нещо излишно, то да бъде премахнато.
Дева – другият знак, който трябва да е внимателен в момента, тъй като Меркурий е управител и на Девите. Периодът не е подходящ за смяна на дом и за местене, дори и за ремонтни дейности. Проблемите, които ще се създадат няма да са нерешими, но могат да бъдат продължителни и изключително дразнещи по един битов начин.
Везни – прекалено меланхолични и носталгични ще са някакси Везните през тази седмица. Или няма нищо да им се прави или ако правят нещо, то ще го сравняват с миналото и ще правят крайно носталгични заключения, които на моменти могат да изразяват несъгласието им с това, което се случва тук и сега.
Скорпион – една хубава седмица за представителите на този знак. По един добър  начин ще зарастнат раните както в емоционален, така и във физически план ако има такива. Сега емоциите няма да са пречка, а ще са едно конструктивно средство за постигане на целите. 
Стрелец – седмица, в която Стрелците няма да умеят да комуникират себе си по най-правилния начин, още повече ако става въпрос за емоции. Затова, ако сте решили да предлагате брак сега не го правете, нито е подходяща седмица да обяснявате чувствата си. Изчакайте малко, ако е важна целта за вас, за да имате поне със сигурност успех.
Козирог – редица предизвикатеслтва има в момента в живота на Козирозите.  Сякаш те ще са  провокирани от  хората около тях и от средата, която ги заобикаля. Всичко това може да накара Козирозите да вземат важни решения в живота си, които да се базират на емоциите им.
Водолей – много страсти ще има в живота на Водолеите през тази седмица. В емоционален план може да се появи конкуренция за сърцето на любимия човек или просто да бъдете осбесени от чувство на притежание, което да премине в ревност. При някои Водолеи това ще придаде една особена страст на връзките им, но при други може да се стигне до крайно конфликтна ситуация.
Риби – седмица, която ако бъде прекарана със семейството и с любимите хора, ще се отрази много положително на Рибите. Точно сега е подходящият момент както да дават, така и да получават любов, а всичко това може да създаде една много хубава и романтична атмосфера около рибите.