Раците са чудесни, но не лесни партньори. За разлика от предходния знак Близнаци, който е способен да има връзка с всеки, то при Раците не е така. Те са принципни, кардинални и на моменти прекалено крайни. Сега ще разгледаме не само интимните отношения, но и тези между родителите и деца.
Овен – отношенията, които винаги започват със силно физиеско привличане, защото има сблъсък на чистата мъжка и чистата женска енергия. Прекалената прибързаност и агресия на Овена не кореспондират добре с прекалената ранимост на Рака.
Телец – раят в битов план. Чудесна връзка за тази Раци, които имат нужда от сигурност и стабилност. Голяма част от тези качества се споделят от знака Телец. Трудността, както и при останалите партньори на Телците идва от това, че с Телеца се живее трудно, ако не става по неговите правила, а Раците все пак да кардинален знак със силно изразена ценностна система.
Близнаци – дълбоко интровертния Рак е силно впечатлен от лесната социализация и комуникация на Близнака, както и от способността му да омаловажава дори и най-големите проблеми, които за Рака са често непреодолими. Добри връзки, в които Ракът инвестира много.
Рак – тук ще разгледаме и пъврият казус. Той се състои от – Мъж Рак – Жена Рак: романтика, любов и разочароавние до болка. Тук огледалото отразява много емоции, като трудните не могат да се продолеят, а едновременно с това има силно привличане. Една връзка, която е подходяща за флирт, но трудна за продължително съжителство.  
Лъв – Лъвът е най-разбираемият огнен знак за Рака и обикновено, ако се стигне до брак, то той е добър и продължителен и има една добра симбиоза между тези два знака, в която Лъвът става много домашно ориентиран, а Ракът започва да е социално активен.
Дева – Дева е другият майчински знак от зодиака. Затова, когато се съберат заедно тези два знака става много добра хармония и много взаимна грижа. Ракът се канализира от прекалената логичност на Девата, а емоционалността на Рака омекотява Девата.
Везни – Винаги има прехвърчаши искри между тези два знака както е положителен, така и в отрицателен смисъл. Често се стига до връзка, някои от тях до брак. Винаги обаче има едно известно ниво на напрежение между тези два знака, което е много подвеждащо. И двата знака искат да запазят връзката, но и не могат да свикнат напълно с особеностите на партньора и винаги има напрежение, което на моменти е крайно.

Скорпион –  тук се намира и вторият ни казус, той се отнася до Син Рак – Баща Скорпион : Особеността на бащите Скорпион са много и варират от голяма грижа до голяма жестокост. Прекалено интензивната им грижа, която преминава от безумна отдаденост до крайна загуба за реалните измерения на една ситуация . Ако синът е роден със слабо его и няма потенциал да го развие, то може да се получи една наранена емоционалност и синът никога да не може да разбере доброто в бащата Скорпион. Ролята на майката като медиатор е много важна тук.
Стрелец – третият казус се отнася до една интересна и не лесна връзка, тази между  Жена Рак – Мъж Стрелец: жената дали ще се промени мъжа й, много го обича, но не го разбира. Отговорът е много лесен – няма да го разбере, просто трябва да го цени такъв какъвто е. Всяка жена иска да промени партньора си и някой успяват, но моделът на Рака е напълно несъвместим с този на Стрелеца.
Козирог – най-важният казус се намира тук. Той се отнася до  Дъщеря Рак – Майка Козирог: Много труден е моделът на опозиционните знаци тук. Ракът винаги иска да угоди  и то специално на майката. Така и ще направи, до дадена възраст, когато ще има смелост да заяви, че това не неговият модел, но тогава обидата към майката може да е токолва голяма, че да бъде напълно непреодолима.
Водолей – Теоритично много трудна и сложна връзка, на практика възможна. Тук има едно общо правило. Ако не ти е позволено да бъдеш себе си в този живот и родителкият модел те е променил до неузнаваемост като си бил безкрано отдалечен от себе си, търсиш нещо напълно различно и нестандартно, нещо ново. В тези връзки Ракът е водещият и обикновено търси или емоционална или финансова стабилност от Водолея. В такива моменти Ракът става особено социален по един странен начин, на моменти истеричен, защото е запазил силната си емоция.
Риби – няма Рак без представител на знака Риби в живота си. Тези връзки могат да са много интензивни, много емоционално наситени, но и много нестабилни. Ако ракът срига до реализацяи зряла жена, то при рибите често това е романтичен тиинейджър. Затова Ракът е този, който поема отговорността за връзката.