Тази седмица имаме няколко важни събития в астрологичен план, който ще направят старта на седмицата много висок, а след това през останалите седем дни ще подреждаме както емоциите си, така и ежедневието си.
Досега говорихме много за ретоградни планети. Сега ще поговорим за директни т.е когато планетата спира да е ретроградна и започва да се движи нормално. Това става днес със Сатурн. Трудно можем да кажем, че това събитие ще доведе до големи положителни развръзки, но можем да кажем, че специално за Скорпионите и Козирозите всичко вече ще става много по-лесно и с по-малко усилия.
От друга страна имаме новолуние в знака на Рака, което ще постави акцент върху сигурносттав живота ни и ще ни накара да предприемем нови мерки за да я запазим и задържим в живота си, някои ще се научат и как да я създават.
Третото важно събитие е преминаването на Марс в знака на Рака. Това означава, че всички малко или много ще станем предпазливи по отношение на това, което се случва в живота ни сега и ще действаме едва, когато сме сигурни, че нещата ще бъдат успешни. Преминаването на Марс в знака на Рака е най-важно  в прогностичен план за тези хора, които са родени с Марс в Рак.
Нека да видим как общата енергия ще се отрази на всеки един от знаците тази седмица:
Овен – сякаш събитията около Овните ще им поставят спирачки и няма да им позволяват да действат така какво им харесва. На базата на емоциите ще бъдат взети важни решения, които могат да се окажат много съществени в дългосрочен план.
Телец – Телците отново ще се изправят през проблеми, които са били характерни за тях през изминалите месеци, но са смятали, че тези проблеми вече не са важни в живота им.  Сега ситуацията ще изисква решимост от страна на Телците и те ще трябва да се справят успешно в предизвикателствата, които ще им бъдат поднесени.
Близнаци – активен период в професионален план за представителите на този знак независимо в коя сфера работят. Близнаците, които се занимават с бизнес, с комуникационни технологии или търговия могат да очакват добри резултати през следващите седем дни.
Рак – всяка една сфера от живота на Раците е подчертана в момента. Дори може да има едно объркване на моменти и трудност да се реши какво да се прави. Активността обаче трябва да бъде регулирана, за да не се получи просто едно хабене на енергия. Важно е да могат да бъдат поставени приоритети.
Лъв – чудесен период за Лъвовете както в емоционален, така и е материален план. Дори и да има някакви трудности, то те ще са лесно преодолими и ще се решават в полза на Лъвовете. Прекрасна седмица, в която Лъвовете могат да обърнат подобаващо   внимание на  любимите хора и да прекарат малко повече време с тях.
Дева – чувството на грижа към останалите може да е много характерно за Девите през тази седмица. Няма да им е безразлично какво се случва с хората около тях  и най-вече по-отношение на членовете на семейството. Девите могат да играят важна по отношение на сигурността на семейството през тази седмица.
Везни – голямо желание за действие, но и много голямо колебание могат да са характерни за Везните през тази седмица.  Не е добре в момента да се правят нови планове, много по-подходящо е да се доведат до край старите, а след това да се намери време за малко почивка както в емоционален, така и във физически план.
Скорпион – голямо облекчение ще има в живота на Скорпионите през тази седмица. Проблеми, които са били характерни за изминалите месеци сега сякаш ще се разрешат сами или най-малкото решението вече ще бъде много по-видимо и осезателно.
Стрелец – Стрелците ще се сблъскат с идеите за край и за начало през тази седмица. Дали доброволно или не, те ще трябва да поставят края на редица процеси в живота си както в личен, така и в професионален план и е добре да се подготвят за едно ново начало.
Козирог – известно колебание по отношение на съвместяването на личен и професионален живот ще има при представителите на този знак. Това колебание може да води до известно напрежение, което от своя страна да провокира нуждата от взимане на наложителни решения.
Водолей – трудно ще е на представителите на този знак да се поберат в кожата си на моменти. Сякаш скоростта на случването се е забавила, сякаш всички са прекалено докачливи, а Водолеите ще изпитват известна трудност да се социализират добре с другите хора точно сега.
Риби – много положителна седмица, изпълнена с приятни емоции. Най-добртата среда, в която Рибите ще се чувстват добре това ще е семейната, разбира се ако тя е положителна. Ако не е, добре е да се положат конструктивни усилия отношенията в дома да са хармонични и приятни.