Каква невероятна седмица предстои… Движението на планетите е така динамично – едни стават директни, други стават ретроградни, а всичко това ще гарантира много динамика в живота ни и със сигурност няма да ни е скучно.
Първото важно събитие през тази седмица е това, че Меркурий отново става директен. С други думи объркването по отношение на комуникациите, преговорите, бизнеса, медиите – всичко ще се нормализира и ще започне да протича по един естествен начин. Разбира се, това ще се отрази най-добре на плановете на Девите, Близнаците и Раците, а датата е 20 юли.
Второто важно събитие е обръщането на планетата Уран. Дойде и нейният ред да стане ретроградна. При висшите планети ретроградното движение не дава толкова объркване, колкото дава подчертаване на качествата на планетата. В глобален план това ще е моментът на ревлюцията, която се заражда в душата, а след това се отразява и на социалния живот. Сега никой няма да може да се измъкне от въпроса :”Защо?” Ще се търси решението, ще бъде подчертан иделизма, а егото ще застане на заден план. Когато няма логично обяснение или има някакъв намек за измама, то революционният дух ще взима превес. Тази позиция на Уран ще окаже най-голямо влияние на представителите на знаците Овен и Водолей, но ще има и влияние върху Везните, Козирозите и Раците.

Третото важно събитие през тази седмица е преминаването на Венера в знака Дева. Това е една от слабите позиции на тази планета. Въпреки това и точно след ретроградния Меркурий, може би се нуждаем точно от това – да се наслаждаваме на логиката, да се стремим да подредим живота и емоциите си. Разбира се тази позиция ще е най-благоприятна за представитлеите на знака Дева. Добро ще е и влиянието й върху Телците и Козирозите. Рибите също ще бъдат поставени във важни емоционални ситуации през тази седмица.
Четвърто – седмицата ще завърши с много висок финал. Това ще е пълнолуние в знаците Лъв и  Водолей. Съчетано с обръщането на Уран ,всичко това може да ни гарантира много борбен дух, много иделизъм, но и една зараждаща се революцияв личен и социалн план. Идеализъмът не търпи ограниченията и измамата. Това ще се усети от всеки един от нас. Това пълнолуние ще е подчертано важно за Водолейте, Лъвовете, Телците и Скорпионите.
На пето, последно място, но не и по-важност се намира големият тригон, който ще се образува във водните знаци и в който ще участват планетите Марс, Нептун и Сатурн.  Това е една много мощна позитивна енергия, която се се усети от всеки един от нас. Разбира се, най-силно ще бъде засегнат емоционалния ни свят. Той ще бъде мотивзацията ни за действие, той ще бъде основа за илюзиите ни, но и той ще ни даде стабилност и чувство на ред. Най-силно тази позитивна енергия ще се усети от водните знаци Рак, Риби и Скорпион.
Както виждате това ще е една много важна и интерсна седмица. Желая на всички много щастие и успех и малко повече мисъл за ближния…