Едно много интересно събитие ще е харакретно за днешния и за утрешния ден. Това е астрологичен съвпад между планетата Сатурн и Северния лунен възел. Това са два от най-силните кармични показатели. А какво е карма? Нещо, от което не можем да се измъкнем.
За да бъде картината още по-интересна към този съвпад се добавя и планетата на щастието и любовта Венера. В за капак – всичко се случва в знака Скорпион – един от най-сложните астрологични знаци. Но нека спрем с астро- термините и да разберем за какво точно иде реч.
Какво означава всичко това и на кого най-силно ще се отрази?
Сатурн е планетата на реда, на закона, също и на политиката. Скорпион пък е знакът на многото пари, често и на чуждите пари – тези, които ни се дават като заеми или кредити. Също така това е знакът на трансформациите.   Северният възел пък се свързва с новата опитност, това което е ценно и важно да се научи точно в този живот.  Когато съберем тези две понятия получаваме една много интересна картина.
 В социален план може да се получи едно активно политическо раздвижване на базата на парите и финансовите интереси. Що се отнася до нас самите, то Сатурн ще ни накара да научим важни уроци, от които сме бягали, но този път няма да се измъкнем без да сме се изправили очи в очи с тях. Какви са тези уроци показва нашата рожена карта и при всеки един човек са различни.
Към този съвпад е включена и планетата Венера. Това дава нотка оптимизъм, защото Венера е един от бенефакторите в астрологията. При все това тя отново акцентира на темата за финансите, а освен това активизира и темата за личните взаимоотношения.
Кой ще усети най-силно това влияние?
Разбра се, дежурният отговор е всички. Представителите на фиксираните знаци Лъв, Водолей, Телец и Скоприон ще го усетят обаче още по-силно и това ще са хората, които са родени в първите 10 дни на знака.   
Какво е посланието?
 Няма от какво да се опасяваме и от какво да се страхуваме. В живота ни винаги има моменти на трансформация и на поемане на отговорност. Няма как да избягаме от тях. Именно те ни водят напред по пътя на духовното развитие. Просто сега се струпаха много и то в една седмица. Ако мислите, че сме свършили, то очаквайте още 2 важни събития до края на седмицата.