Това е второто важно предизвикателство тази седмица, което се свързва с промяната на енергията. Пълнолунието на 19 Септемврище акцентира темите, представени от знаците Дева и Риби.  Разбира се, това ще са и знаците, които най-силно ще усетят енергията му.
Какво обаче ще е подчертано?
На първо място това ще е идеята за жертвата, на която сме готови да направим както за другите, така и за себе си. Акцентират се идеите за жертва и саможертва. Доброволно или не толкова доброволно ще трябва да променим нещо в емоционалния ни свят – така че да се чувстваме по-добре и по-щастливи. Тази емоционална промяна може да е свързана и с раздяла, с прекратяване на дадени взаимоотношения или на начин на мислене и поведение. Нещо от дълбините на съзнанието ни ще излезе и ще трябва да се справим с него в ежеденвен план.
Подчертана е и идеята за служенето. От една страна ще се акцентира и върху това как служим на другите, в каква полза сме им, но ще се обърне внимание и на това как служим на себе си. В този ред на мисли темите за физическото и емоционалното ни здраве ще са прироритетни към момента и ще можем да видим по един много ясен начин връзката между тези две сфери.
Когато говорим за знака Риби не можем да забравим и идеята за идеала, за мечтата, за илюзията. Това пълнолуние ще ни даде и един нов старт по отношение на мечтите, по отношение на плановете, които ще осъществим в най-скоро време. Всеки един от нас, който е положил необходимите усилия ще може да разчита и на признание за тях.
Все пак не трябва да забравяме, че това е само втората стъпка от промяната на енергията, която се случва този месец. До края на седмицата ще се случи и най-важното събитие, а именно обръщането на Плутон. Но за тази тема ще прочетете в следващите дни.