Това се нарича трансформация и то от най-дълбок порядък. Това е третата голяма стъпка, която води до промяна на енергията тази седмица.
Плутон се свързва с дълбоките трансформации. Всеки един от нас ще се изправи пред ситуация, която ще го накара да преосмисли определена сфера от живота си и ще стигне до своите нови заключения. Тази сфера е различна при всеки един човек и зависи от неговата рождена карта.
Доброволно или не всеки от нас ще трябва да се раздели с нещо старо – било то начин на мислене, модел на поведение или дори човек. Новата енергия не търпи стари неща. За да можем да се трансформираме, то първо трябва да се освободим от всичко ненужно и безполезно, да се изчистим от старото и да сме готови без страх да приемем новата енергия. Тя няма да е напълно нова и няма да е шокираща за нас, просто ще е като спирка, на която оставяме голямо количество стар багаж и продължаваме с лекота напред.
Плутон се намира в знака на Козирога, който се свързва с идеята за публичен живот. Именно в тази сфера могат да се очакват важни промени. Ако през изминалите месеци е имало скрити неща, които са се случвали под подърхността, ако е имало манипулация с цел лична изгода, то сега нещата могат да се объркат и да не се получат по този начин, по който е било предвидено.
 Много неща ще лъснат на светло без време и това ще провокира желание за справедливост и отказ от подчиниение към всичко, което се смята за манипулативно. Това ( тези три предизвикателства, които се случиха тази седммица) обаче е само първата крачка на енергийната трансформация както в личен, така и в социален план. През следващите няколко месеца ще има още няколко и то важни, пак базиращи се на астрологията.
Кой ще усети най-силно тази промяна на енергията?
От една страна това ще са Скорпионите, чийто управител е Плутон. От друга страна това са Козирозите и то тези, които са родени през Декември, както и първите дни на Януари.