Толкова е силна енергията на знака на Везните в последните няколко дни, че няма как да не си поговорим за основната тема, с която се свързва този знак – партньорството.
Партньорството е тема, която се разбира по много начини от различните хора и най-важното при нея е да е фукнционална и да носи щастие на участниците в нея. Все пак има някои дефиниции, които трябва да споменем за партньорството.
На първо място партньорството е огледало на самите нас. Хората, които привличаме в даден етап от живота ни, винаги отразяват нашата същност. Често обаче това не го съзнаваме и сме склонни да ги обвиняваме за техните проблеми, които много ни дразнят, а те обикновено са нещо, което разпознаваме от самите себе си в тях, но егото ни пречи да го видим. Понякога отражението е много болезнено и не искаме да примем, че това сме ние.
На второ място партньорството ни учи как да пренебрегваме егото си заради друг човек. Това е една от най-трудните задачи на съвремения човек. Той е свикнал да е все повече самостоятелен и не е склонен да се съобразява. Партньорството обаче изисква на моменти егото да бъде поставено на второ място, налагат се компромиси и преглътване на собствената воля.  Хората, които не могат да направят това често имат нефукнциониращи партньорства.

На трето място то ни учи да мислим под формата „ние”, а не само „аз”. Това е следващата стъпка. След като се пренебрегне егото, човек започва да приема себе си като част от едно цяло с партньора. Тогава се споделят не само хубавите моменти, но и негативните. Реално успешното преминаване през негативните моменти е по-ценно и важно за една връзка, от това да си прекарвате весело и безгрижно заедно. Справянето с трудните моменти сочи реално колко продължителна може да е една връзка.
На четвърто място ни кара да се променяме, трансформираме и адаптираме. Неминуемо, чувствайки се част от едно цяло ние започваме да приемаме характеристики от партьора – както положителни, така и негативни, започваме да си приличаме, трансформираме се, променяме се и се адаптираме към отсрещната страна.
На пето място ни допълва. Това е може би най-важната част от едно партньорство. Важен е моментът на допълването, а не на приликата. Хора, които много си приличат и са способни на едни и същи неща няма какво да си дадат в продължителен план, защото другата страна предлага това, което ти имаш. Когато обаче има допълване, то хармонията се постига по-лесно, защото двете страни си помагат по общия път.
В този ред на мисли искам да развенчая мита, че всеки на тази земя е роден да бъде в хармонична връзка. Има хора, които се чувстват добре сами, други, които не могат да правят компромиси и предпочитат връзка от разстояние, за трети връзката е всичко и могат да се посветят изцяло на партньора.
Хората в наше време са прекалено различни за да могат да бъдат поставени под общ знаменател. Които обаче иска да има дълготрайна и хармонична връзка, то трябва да се замисли над 5-те точки, които вече споменах.