Винаги е хубаво, което настъпи Новолуние, защото то се свързва с новата положителна енергия, а всеки един знак ни носи различен тип енергия. Тази на Везните обаче като че ли е една от най-приятните, защото се свързва с взаимоотношенията, любовта, лукса, хармонията – все хубави неща, които ни карат да се чувстваме щастливи.
Разбира се, за да е интересно има и едно но. Това но се свързва с напрегнатия аспект между Плутон и Уран, който се активизира от Новолунието. Той задължително дава промени, трескавост, ситуации, които не можем да конртролираме.  Тези ситуации сега ще са свързани именно със сферата на взаимоотношенията.
Това новолуние поставя акцента на това да си сътрудничим, а не да се делим. Силата ще се постига на базата на общите усилия, а не когато се противопоставяме един на друг. Това е така сложно обаче в съвременното общество на индивидуалисти. Затова и уроците, които ще ни даде това новолуние ще са много ценни.
Времето е чудесно за стартиране на нови връзки – както в личен, така и в професионален план. Чудесни както любовни, така и бизнес отношения можем да започнем сега.
Разбира се, най-силно това вляние ще се усети от Везните и то от тези, които са родени на 05.10. За тях предстои една напълно нова година, която ще положи нови основи в живота им. Тя ще им даде прекрасен потенциал, а те ще трябва да съумеят и да се възползват от него.
Времето е подходящо и за красиви и луксозни покупки, както и за интересни и екзотични ваканции. Всеки има нужда да се поглези, а сега е моментът да го направим.