Това е много важен момент в живота на всеки един човек, който се случва между 29-30та му година. Обикновено това е периодът, който бележи живота с понятията преди и след.
 
 Завръщането на Сатун обикновено е 2 пъти в живота. Единият път е около 30 и се свързва с зрелостта, а след това около 58-59-та година, когато човек започва да се оттегля от активното случване в живота.  Има и хора, които достигат до третото завръщане на Сатурн.
 
Това е период на равносметка. Смята се, че всяка една сфера от живота е била усвоена съобразно възрастта на човек и той се изправя относо срещу най-големия си проблем, който трябва да реши. Този проблем се вижда в личната рождена карта на всеки един човек.
 
 Сатурн бележи сферата, в картата ни, която е подложена на ограниения и ни кара да не се чувстваме добре. Свързва се и със страховете ни. Между 29-30 година ние отново се изправяме срещу тях и то с целта да се справим с тях успешно.
 
След завръщането на Сатурн ние сякаш ставаме много по-мърди и трезви за нещата в живота. Обикновено има събития, които ни поставят на изпитание и ни карат да реагираме по различен начин. Винаги се акцентира трудната тема в живота ни. Точно след тази възраст ние започваме да я отработваме с много повече мъдрост и да сме по-успешни в нея.
 
В момента Сатурн се завръща за всички, които са родени през 1984г. Есенните месеци ще ви донесат много предизвикателни ситуации, но ще ви накарат да бъдете много по-мъдри и много по-зрели. А след този период ще разберете, че сте станали много повече себе си.