Сатурн е бил в този знак през годините 1951-53, 1980-83, 2009-2012и е белязал тези хора с трудностите характерни за знака на Везните. Това са трудности във връзките, трудности в това да се свържеш успешно и хармонично с Другия. Дори на моменти Другият плаши със самото си наличие в личното пространство. На изпитание са поставени сферита на любовта, на бизнес партньорствата и на парите.

·         Казахме, че Везните са един от огледалните знаци в астрологията. На тези поколения той им дава едно криво огледало, в което като се огледат те не се харесват. Много често грешката се търси в другия, като се пренебрегва личния принос.
·         Сферата на взаимоотношенията е трудна. Тях или ги няма т.е хората трудно осъщестяват хармонични отношения или има прекалено много разногласия, които пречат на нормалното протичане на една връзка и то защото индивидът много трудно определя своето място във връзката – не знае какво да прави – да доминира ли, да бъде ли доминиран.
·         Нежеланието да се правят компромиси може да води до внезапни прекратяване на връзките и в един момент човекът просто да се откаже от това да има връзки, поради редциата нехармонични събития, които следат от това.
·         Това са обикновено кармични задачи, които душата много добре знае, че трябва да научи и идва в този живот това да се случи. Това са души, които трябва да отработят по един добър начин взаимоотношенията – както личните, така и професионалните. Идеята е да се научат да се свързват успешно с другата страна, а това е много трудно, защото има много его, има и трудни спомени в партньорски план, които пречат.
·         Разбира се най-трудно е за Везните, които са родени в тези години, защото много често те трябва да научат с трудност урокът как да са себе си и то по един успешен начин. Усилията им са много по-големи и енергията, която трябва да положат е подчертана. Нямат право да се отказват обаче.
·         Връзките до 30та година не са лесни и винаги минават през много перипети и сякаш винаги има един елемент, който липсва и не дава на хармонията да бъде пълна. Тези хора, които се втурват да имат връзки базиращи се на материалия пеорсперитет, се самозалъгват, че нещата се добре, но реално в емоционален план са много тежки.
·         Може да има свообраното чувство, че човек е самотен и не напълно разбран от човека до него и че каквото и да прави не получава това, от което има нужда. Има една тенденция да се мери това което е дадено и получено.
·          След 30та година човек разбира, че трябва да се промени и на базата на натрупания опит, който често е труден и негативен той вече знае, на базата на собствената си мъдрост, как да бъде добър партньор. След тази възраст човек се научава, че трябва да отдава, а не само да получава и това му е показано много ясно.
·         Способността да обичаш някого заради това, което е той, без да искаш да го променяш и да виждаш, че и той ти е ценен и важен, помага на хората да се свързват с другите. Подтискат се негативните черти на Везната постоянно да обвинява другия и да търси грешката в него и се научава човек на компромиси. По този начин се активизират не само личните, но и бизнес партньорствата, а по този начин и парите потичат към човек.
·         Най-трудни са връзките на хора, които са родени с малка разлика във възрастта или такива родени в една година, защото поколенческите и кармичните уроци протичат по едно и също време, а често и в едни и същи сфери, а това е голяма предпоставка за раздяла, защото няма кой да е опора, докато и двамата са в криза.